Kommunal Strategi

Kommunal-Strategi Montage WOH

Den här lilla berättelsen har jag hört tidigare och tyckte den passade bra även i vår kommun. 

Efter Sven Thomsens reportage om kostnaderna för Rindi fick jag ett mejl av en person som hade läst en kommentar om reportagen och den här lilla historien som jag kompletterade lite för att den inte ska verka för kort.

Vid ett årligt stort evenemang som liknar Vansbrosimningen ordnades en tävling mellan företagen och kommunledningen. Båda sidorna hade valt de bästa och starkaste krafterna de förfogade över och båda sidorna var säkra på att vinna. Vid tävlingsdagen hade de kommunanställda fått ledigt för att heja på sina kamrater.

Kommunen och det tävlande företaget hade kommit överens om att ha en roddtävling. Vid tävlingsdagen var vädret fint, solen sken och en svag skön bris påminde åskådarna vid strandkanten om hur ljuvlig sommaren kan vara. Spänningen var hög.

Efter den första tävlingssträckan visade det sig att det privata företaget vann med en kilometer.

Efter ett krismöte beslutade kommunens ledningsgrupp att Kommunen måste leja in några konsulter för att analysera och förklara vad som hade gått snett. Sex av landets dyraste konsulter fick uppdraget att hitta en lösning på problemet. De rapporterade, att privatföretaget hade haft en duktig och högutbildad styrman och sju andra kunniga anställda som rodde, medan kommunen hade sju styrmän och bara en duktig roddare.

Efter konsulternas rekommendationer ändrade kommunen genast sitt roddarlag. Nu hade man en förste styrman och sex styrkonsulenter samt en roddare. I returen vann det privata företaget med två kilometer.

Nu förstod kommunen att något radikalt måste göras. Nu ville även politikerna säga sitt och utsåg kommunalrådet och hans tre vice ordföranden som styrgrupp för att visa handlingskraft och beslutsamhet. Efter långa och intensiva diskussioner hittade de lösningen som passade alla inom ledningen.

Då avskedade man roddaren.

Sanningen kommer alltid fram.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.