Kommunen troligen BANKRUUT!

Vansbro kommun troligen ”BANKRUTT” !

Hög chef ”Wahan vi har inga pengar och det är politikernas fel!

Kommunen är insolvent och har inte ens pengar för att klara enkla distansmöten och upprätt- hålla de demokratiska rättigheterna varje medborgare har. Däremot finns hur mycket pengar son helst att tredubbla ordförandenas arvoden och höja chefernas löner och köpa in konsulttjänster.  (Jag börjar få misstankar om konsulterna har börjat dela med sig sina lätta inkomster). Min rekommendation börjar snarast möjligt med att skicka hem k-chefen och därefter resten.

Efter att ha misslyckats med att vitalisera Kommunfullmäktige ser jag nu tydligare alliansens och särskilt Centerpartiets inkompetens att leda kommunen med framgång. Vid behandlingen av ärendet vitalisering av KF var det bara jag som pratade till församlingen. De övriga partierna tordes inte yttra sig.

Det har blivit så att om inte Kommunpartiets ordförande yttrar sig törs de andra inte komma fram och säga vad de vill. Tjänstemannaväldet kommer som vanligt att fortsätta med sitt maktmissbruk och misslyckandet är som så ofta givet.

Kommunpartiets mejl.

Till: Ks ordförande S Munters, KF ordförande U Weigel, Gruppledarna, revisorernas ordförande, k-chefen.

”Pga. att kommunledningen (förvaltning och politik), KF och KS presidiet inte haft kompetensen att ordna ett lagligt godkänt distansmöte där alla partier representerade i Kommunfullmäktige kunde delta, yrkar jag på att KF- möten stoppas omedelbart. Diskrimineringen av det drabbade Kommunpartiet och dess förtroendeledamöter måste genast upphöra.

Möten som är förda på olagligt sätt är ej godkända ändå.”

Skälet till den miserabla ekonomiska situationen med över 35,5 (47) miljoner kronor i budgetunderskott beror enbart på kommunledningens inkompetens.

När nu ”höga chefer” börjar att klart och tydligt säga ”Wahan vi har inga pengar och det är politikernas fel inte chefernas” då är det dags att börja rensningen.

Chefernas och politikernas kompetensbrist och oförmåga att klara problemen själva pga. inkompetens har framkallat diktatoriska beteenden hos en del politiker och rädsla hos andra.

KF ordförandens beslut hittills är inget annat än diskriminering och mobbning mot mig och mitt parti för att få stöd hos de övriga skrämda partierna.  Han överskrider sina befogenheter för att dölja sina egna misslyckanden. Dags för en utredning, men vem av dem törs ge sig emot ett korrupt parti i ett korrupt kommunkontor.

Dessa inkompetenta politiker och korrupta förvaltningschefer har gjort vår fina kommun att likna ett samhälle utan kärlek och en å utan vatten. Föreställ er Vanån och Västerdalälven utan vatten.

Den politiska situationen som nu råder i vår fina Vansbro kommun, hatet och fientligheterna mot mig och mitt parti har nu nått oacceptabla dimensioner. Diskrimineringen är ett resultat av en överenskommelse mellan några verksamhetschefer och politiken efter valet 2010. Hatet mot mig och mitt parti leds fortfarande av k-chefen tidigare ekonomichef och inom politiken av Weigel och Hultgren båda centerpartister och några nya medlöpare. En politikers kommentar ”han (jag) är så självsäker och arrogant i sina framträdanden att man känner sig billig vid hans närvarande”.

”KP har fått sitt uppdrag av folket, inte av något parti eller förvaltning. Vår politik fortsätter på samma sätt som hittills. Inkompetensen måste bytas ut snarast möjligt. Skattepengarna ska användas till folkets behov inte för att försörja inkompetenta verksamhetschefer och dyra konsulter. Köp ut dem nu.”

Hur kunde vi hamna i den här situationen? Svaret är mycket enkelt. De vill lägga locket på, ingen får veta något. Jag kräver tillit och öppenhet. De säger vi klarar det, jag bevisar deras misslyckande (med fakta) varje gång.

Vid flera tillfällen förklarade jag vid Kommunfullmäktigemöten att Centerpartiets politik är en plåga för Vansbro kommun, byt ut ledarna men de visste bättre och misslyckades igen.

Nu har vi inte ens pengar för att agera demokratiskt. Sverige 2020.

De bad mig indirekt att komma till mötet och bryta mot folkhälsovårdsmyndigheternas rekommendationer. Jag och mina partikollegor har beslutat att hålla oss till myndigheternas rekommendationer. I övrigt får varje politiker bestämma själv vad han/hon vill göra. Min fru och jag har varit i karantän i sex månader och kommer att fortsätta så länge rekommendationer gäller.

Att Vansbro kommun inte har pengar att rädda demokratin cementerar mitt krav att köpa ut de inkompetenta cheferna nu och min uppmaning till partierna att bli av med sina inkompetenta politiker som bevisligen inte klarar sina uppgifter.

Gör som jag säger då behöver ni inte misslyckas igen.

Wahan Ohaness Harutun Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun

Det ärliga partiet för kommunens bästa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.