Kommunen utan kommunikationspolicy

Interpellation om saknandet av Kommunikationspolicy för Vansbro kommun “Den rådande Informations- och kommunikationspolicyn från 2008 upphävdes i samband med kommunfullmäktiges beslut om antagande av en ny Informationssäkerhetspolicy. I dagsläget är det därför det enda antagna dokumentet kring information och kommunikation. Ett arbete kring nya kommunikationsriktlinjer har påbörjats.”

Magenta bron, foto WOH

Detta är svaret på min fråga om det finns en kommunikationspolicy för Vansbro kommun och om jag kan få en kopia av den. Det är nämligen så att förvaltning och politik försöker med alla medel att jag inte ska få den information varje politiker måste få för att uppfylla sitt uppdrag. Varför behöll man inte den ”gamla” policyn tills en ny hade färdigställts?

Andra interpellationen gällde kränkningar inom skolan och utskottens oförmåga att klara sina uppgifter. Av 29 ärenden var noll avklarade. Ansvarig för att besvara mina frågor var T Larsson som besvarade alla mina frågor enbart med ”nej”. Han sade inte ett ord om att enbart två ledamöter var närvarande vid möten. Han var nöjd med att enbart två ledamöter var närvarande vid möten och han anklagade sina föregångare för misslyckanden.

Efter 13 år av styrande varav fyra år som kommunstyrelseordförande och kommunalråd anklagar han sina föregångare för misslyckanden. Ytterligare tre interpellationer kunde de ”inte hitta” och en fråga var för svår för att besvara, den frågan ska göras om till en interpellation. Jag kan lova er att den blir intressant.

Ni som läser detta rekommenderar jag att vara närvarade vid nästa kommunfullmäktigemöte. Kommer ni ihåg Rindi skandalen? Det började med en fråga från mig efter att bokslutet var publicerat, även den frågan var svår att besvara. Då avslöjade jag att kommunen betalade 2,4 miljoner årligen till Rindi. Varken politikerna eller tjänstemännen som nu styr kommunen hade upptäckt förlusten av miljonerna.

Nästa rapport blir ytterligare information om interpellationer, Dubbla arvoden för utskottsordförandena och Alliansens och övriga oppositionspartiernas rädsla för att besluta om Bäckaskog efter två år av konsultarbeten, jag kommer att förklara.

Wahan Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.