Kompetensbrist ett hinder för distans möten!

Kompetensbristen inom Vansbro kommunen är ett hinder för kommunfullmäktiges distans möten!

Kommunpartiet strider emot förvaltning och politik gällande kompetensbristen inom kommunen som har blivit ett hinder för att genomföra lagligt säkerställda distansmöten.

Kommunpartiet fick inte delta vid de två senaste KF-mötena den 15 juli och den 29 september. Anledningen anges vara att kommunen varken har de personella eller de tekniska resurserna för att genomföra ett distansmöte.

KF ordföranden skriver som svar på min skrivelse ”kommunen har inte lyckats säkerställa att ljud och bildöverföring kan ske på ett sådant sätt så att det uppfyller fullmäktiges och lagstiftningens krav”. Man hade sex månaders tid på sig.

Trots sina misslyckanden vill de tvinga oss till osäkra möten. Kommunpartiets styrelsebeslut står fast. Så länge kommunen inte kan försäkra oss en risk och smitt fritt möte kommer vi inte att delta i något möte. Inte den 17 november, inte den 14 december och inte heller så länge myndigheternas rekommendationer fortsätter.

Mommunen har inte lyckats säkerställa lagstiftningens krav!

Notis: Vem som helst kan läsa protokollen på kommunens hemsida (jag rekommenderar även revisionen att göra det). Ingen av er kommer att kunna fråga sig varför var Kommunpartiet inte närvarande vid dessa möten? Svaret är enkelt, ingen får veta sanningen. Protokollen är manipulerade. På det sättet lägger man locket på sina misslyckanden. Ett protokoll är en urkund.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.