Köp ut dom NU !

Jag börjar med att ställa samma fråga som i senaste rapporten.

Hur har de kontinuerliga ekonomiska misslyckandena och bristen på ledarskap som även influerar alla verksamheter på ett negativt sätt påverkat förvaltningen och politiken i kommunen och vad kommer konsekvenserna för förändringarna att bli. Vilka är de väsentliga förändringarna som hittills blev gjorda eller kommer att göras och vilka är de som ska genomföra förbättringar.

Din röst från Nås till Äppelbo

De väsentliga ändringarna som skett hittills är anställningen av en ny ekonomichef. Granskar vi händelserna för att hitta orsaken till misslyckanden och vilka som hade misskött sina uppdrag kan vi enkelt och bestämt konstatera att hittills var det enbart Kommuncheferna som har varit ”bovarna” och fick bytas ut. Kära läsare, det var enkelt att summera, men det luktar illa!

Erfarenhetsmässigt har vi och även i fortsättningen kan vi konstatera att det egentligen är verksamheternas chefer som inte har presterat i betydande utsträckning.  Kommunchefernas dilemma var inte bristen på kompetens, men med ganska hög sannolikhet trycket av en grupp chefer (av andra kallat för kärringtrojkan) som K-chefer inte kunde klara ensam. Även det var enkelt att fastställa.

Verksamhetscheferna har suttit för länge på samma poster och måste snarast möjligt bytas ut. Det är inget att skämmas för. Vi behöver nya viljekraftiga och framåtsträvande chefer för att nå målet av ekonomi i balans. Vi kan inte acceptera försämringar för medborgarna tills fyra eller fem chefer blir pensionerade. Snart har vi inga pengar att betala deras löner.

Killer city
Bild och montage WOH

Köp ut dessa chefer ”NU”, det blir billigare än konsultkostnaderna i längden. Vi har ingen tid att vänta ytterligare 15 år.

Det är bara att vänta i 15 år. fortsätta ljuga för invånarna för att sedan börja om och vänta ytterligare 15 år. Stackars kommunchefer.

WOH. Grundare och ordförande Kommunpartiet

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.