Korrupta politiker och chefer

Vi har publicerat inlägget nedan som kommentar till DT – Falu Kurirens redaktör Sven Thomsens rapportering om verksamhetschefen som hade sagt upp sig. Vi vet att den utåt fina fasaden är i verkligheten rutten och korridoren som kommunchefens kontor ligger i kallas för ”dödens korridor”.

Torvfakta foto & montage  WOH

Torvfakta foto & montage WOH

Vi visste att mycket var och fortfarande är på gång och många väntade på ett tillfälle för att byta jobb (hoppa av).  Vi visste att en verksamhets/förvaltningschef hade fått nog, men visste inte att det var två stycken och inte heller något om en ingenjör som hade fått nog. Även flyktingssamordnarens avhopp gör mig misstänksam . Hon gjorde ett bra jobb och var mycket entusiastisk och mitt intryck var att hon befann sig i sitt rätta element.

Vid det senaste mötet frågade jag varför hon hade sagt upp sig och fick svaret att jag ska fråga henne.  Jag vet lite mer än så, men är inte beredd att prata om det just nu.

Politiker som är inblandade i konspirationen mot mig har inget att komma med annat än att anklaga mig vara fientlig mot personalen. Allt jag har sagt är att kommunchefen inte har den kompetensen som behövs och måste bytas ut, hon är ingen personal. Vi har inte råd med maktmissbruk och inkompetens.

Hon är en av dem som är på väg härifrån och jag hoppas att hon är snart borta för kommunens bästa. Att några hycklare kallar det för populism är inget annat än avundsjuka för att de själva är för fega och inte törs stå emot maktmissbrukarna. Det är enklare att driva med strömmen utan moral och etik som döda fiskar gör.

Mitt inlägg i Falu – Kuriren: Personliga skäl och för övrigt vill jag inte kommentera saken, säger k-chefen E. R Eriksson. Jag vill rekommendera kommunledningen att läsa kommunpartiet motion (som man lagt på hyllan) om varför chefer lämnar kommunen och hur man förhindrar detta. I vårt fall är problemet själva k-chefen och den svaga politiska ledningen.

Jag har tidigare sagt att många skulle säga upp sig om de kunde få ett annat jobb och nu får vi det bekräftat. Vid ett ks-möte frågade jag ordföranden PAW om han kunde repetera vad han hade sagt, men k-chefen viskade ”nej” och han sa nej. För att nå sitt mål emot mig underkastar de sig hennes maktbegär och nu kan de inte bli av med henne. KP är ensamma i oppositionen

Vi har nu bevis på att PAW, GM, TL och NLA har maktmissbrukat makten och nu genom K-chefen även ”svågerpolitik”. Vi kan presentera dem som korrupta utan att vara rädd. Man har lämnat all makt till k-chefen som nu styr kommunen som ett privatägt företag.

Med det här inlägget uppmanar jag kommunchefen att lämna kommunen. Vi har inte råd med hennes inkompetenta ledningsstil.

De fyra politikerna uppmanar jag att tänka på sina partiers rykten och ställa sina uppdrag till förfogande. Egenintressen, svågerpolitik och korruption accepteras inte ens av era egna kamrater. Jag väntar på ett skriftligt besked från revisorerna och därefter få SKL: s jurister ta över korruptions- ärendet.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.