Kostpolicyn som inte fanns

Hur fåfäng får chefer egentligen vara?

Citat: Kommunens styrdokument i kostfrågor är indelad i

  1. Kostpolicy. 2. Riktlinjer.

Problemet är att kommunen saknar båda delarna.

Det är snart tio år sedan kommunens styrdokument installerades och det finns fortfarande ingen gällande kostpolicy. Hur lång tid behöver dessa ”chefer” egentligen för att komma på att det saknas en Kostpolicy?

P.g.a. inkompetens har kommunen varken en kostpolicy eller riktlinjer till policyn. Det upptäckte de först då vi lämnade in vår motion om maten. Man skyndade sig att ta fram en policy för att säga nej till vår motion. Inkompetensen kostade kommunen 36 miljoner kronor i konsultkostnader förra mandatperioden.

Kostpolicy, Foto & montage WOH

Kostpolicy, Foto & montage WOH

Nästan alla våra motioner har hittills bidragit till förbättringar för förvaltningen, samhället och kommuninvånarna trots nollornas nej sägande.

Den här motionen tvingade fram en ny kostpolicy som KF först måste besluta om. Riktlinjerna kommer de inte att klara själva utan konsulthjälp.

Senast var det våra motioner om Giftfria skolor/förskolor och parkträden som tvingade fram en behövande plan som kommunen saknade. Vår nästa motion blir till Landtinget som vi kommer att be Sjukvårdspartiet eller SD att motionera åt oss då vi är ett kommunparti eller vi kommer att lämna in den som ett medborgarförslag. Vi tror att motionen kommer att öka tryggheten för våra medborgare i hela länet och kommer att kopieras av flera partier i hela riket.

Vad blev det med vår motion om maten egentligen? Svaret kommer snart troligen tillsammans med en analys om den korrupta politiska organisationen i kommunen.

Wahan Ohaness Harutun, Vansbro


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.