KP hoppar av demokratiberedning

Som Kommunpartiets ordförande och representant i fullmäktiges demokratiberedning förklarar jag härmed att vid nästa demokratiberedningsmöte tillkännage mitt avhopp (redan gjort) till att medverka i den beredning som installerades efter en motion från Kommunpartiet.

 

Skälet är ett stort missnöje med förutsättningarna att driva oppositionspolitik i kommunen där inga demokratiska regler beaktas eller respekteras.

Jag tycker att arbetet i demokratiberedningen inte längre är meningsfullt. Meningen är inte att demokratiberedningen ska vara en remissinstans. Det finns viktigare och nödvändigare åtgärder som måste tas om hand, inte minst utifrån de demokratiska aspekterna.

 Senast i raden är avhoppen av flera chefer, konsultuppdrag till sina egna partikamrater, protokollförfalskningar och revisorernas ovilja att säga emot sina uppdragsgivare och den diskriminering och de repressalier jag av de styrande (även revisorerna) har blivit och fortfarande är utsatt för.

Dessa händelser i kombination med att övriga partier kommit överens (fem ledare i fyra partier, publicerat i tidningen) att sabotera Kommunpartiets vågmästareroll gör att vi tycker att de demokratiska spelreglerna i kommunen är satta ur spel. Att sitta med i beredningen som ska värna om dessa frågor känns inte längre meningsfullt.

När styrgruppen för brandstationen sa upp sitt uppdrag läste vi om beslutet i tidningen dagen efter. Likaså mottagandet av flyktingar, de ”sparkade cheferna”, försäljningen av äldreboenden (Adium) och inte minst mörkläggande av viktig information om Rindi. Listan är lång. Många förslag (renovering av Myrbackaskolan) läggs fram som en överraskning och utan några konstruktiva, tydliga kostnadsförslag eller förklaringar. ”Minoritetstyret” bestämmer själv hur det ska vara och övriga nickar.

Det är extremt nonchalant att inte meddela Kommunpartiet om viktiga händelser och inte skicka ut material i förväg så vi kan läsa på. I synnerhet i en så viktig fråga som att utdela konsultuppdrag till sina egna partikamrater. Händelsen var droppen för mig, Jag och mitt parti vill inte bli anklagade för korruption.

Det finns en korrupt kultur i vår kommun där en del är välinformerade medan andra inte är det och det påverkar vår möjlighet att bedriva en konstruktiv politik med välgrundade argument. Vi är tvungna att själv hämta den information som vi behöver och hindren är många även från förvaltningen som erkänner att de själva inte vill bli utsatta för repressalier och är tvungna att följa med strömmen.

Jag anser att förutsättningarna att bedriva oppositionspolitik försämrats kraftigt de senaste åren. Sedan flera år tillbaka får KP-gruppen inte sitta med i budgetberedningen.

Det gör att vi missar möjligheten att få fördjupade kunskaper om kommunens ekonomi samtidigt som vi mister en möjlighet att påverka inriktningen innan förslaget ligger färdigt inför fullmäktige. Detta är resultaten av konspirationen från övriga partier mot Kommunpartiet som kommer att fortsätta arbetet mot egenintressen, korruption och svågerpolitik.

Wahan Ohaness Harutun

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.