Larsson & Larsson Berglund!

De senaste veckorna har det skett mycket i vår fina Vansbro kommun!

Trovärdiga medborgare vill ha mer tillit pga. förvaltning och politik har koncentrerat sig på lögner och omoraliska beteenden och sprider osanning och hat och bör istället lämna sina poster och släppa fram kunnigt folk.

Vid ett Ks-möte förklarade jag sanningen om att dessa chefer har suttit för länge på sina poster och måste bytas ut. Dessa chefer satt med vid det mötet och tittade inte på mig.

Gymnasiet redovisar ett ökat medelsbehov på 5,5 Mkr!

När det gäller äldrevården har jag ju tidigare sagt att där finns inget att hämta längre, där har våra utbrända chefer gjort slut på det mesta och nu är det skolans tur att bli plundrad.

Torsten Larsson (KD) som är en av de få politikerna med erfarenhet om det ekonomiska läget i kommunen föredrog att ansluta sig till överenskommelsen mellan cheferna och politiken. (KP blev inte informerad om överenskommelsen pga. vårt krav att sparka fem höga chefer).

Jag har tidigare skrivit att det är inget konstigt med att SD lämnar in en motion till riksdagen och menar att det inte heller är något konstigt med att Larsson och Larsson Berglund båda (KD) nu reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut angående strategisk plan för 2021–2023 gällande driftsbudget för 2021.

Varför vi inte fick delta vid KF-möten var att Centerpartiet visste att vi inom Kommunpartiet hade krävt att inte bevilja kommunstyrelsen ansvarsfrihet. Alla inblandade i politiken vet att vi har rätt och våra krav är berättigade, men de har ju en överenskommelse på skattebetalarnas bekostnad.

Jag är mycket nöjd med att inte vara ensam i mina analyser som Centern, cheferna och några medlöparpolitiker som inte kan räkna fram och svävar i ovisshet. Nu har vi två mest kunniga politikerna i kommunen sagt vad vi tycker. Skillnaden mellan oss är att jag säger de kommer att misslyckas som vanligt. Jag tycker det är synd om skolan, våra elever och lärarna.

Larsson & Larsson skriver bland annat att Ekonomiska resurser är givetvis inte i sig en lösning, men kan bidra till att alla elever får den hjälp de behöver.

Gymnasieskolan redovisar ett ökat medelsbehov uppgående till 5,5 miljoner (jag säger minst sju miljoner) för 2021 jämfört med det föreliggande förslaget.

Larsson & Larsson fortsätter och jag håller med deras analys/funderingar.

I och för sig finns en möjlighet att gymnasieskolan kan få del av de medel som finns ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov, men frågan är dels om dessa medel räcker, dels om hur gymnasieskolan ska agera innan besked kommer om extra resurser.

Skolan har här två möjligheter som båda är olyckliga. Det ena att följa den budget som tilldelats och göra kraftiga neddragningar och det andra att fortsätta verksamheten som tidigare, bortse från budgeten och hoppas på extra resurser – inget av alternativen är bra.

Nästa rapport blir troligen om utskotten, sen är det Kristi födelse.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.