Lokalt Brottsförebyggande Råd.

Polisens grundläggande målsättning är att minska brottsligheten och öka människors trygghet. Rättsväsendet klarar inte ensamma denna målsättning utan den förutsätter att flera aktörer tar ansvar för utvecklingen mot ett tryggare samhälle. Det nya brottsförebyggande rådet föreslås bestå av en representant för Polismyndigheten, kommunalråd, en representant för oppositionen, kommunchef, verksamhetschef utbildning och arbete, IFO-chef, folkhälso- och ungdomssamordnare (sekreterare) samt säkerhetssamordnare.S-reapris

För några veckor sedan kunde vi läsa i tidningen att KP: s Wahan Harutun sa nej till inrättandet av rådet. Det var inte hela sanningen för jag sa inte nej till inrättandet av rådet, men till definitionen av oppositionen.

När det gäller BRÅ så har Kommunpartiet gjort Vansbro unika i hela Sverige. Jag kanske måste skriva en rapport om det, men känn er stolta, tack vara Kommunpartiet blev vi unika i hela Sverige.

Det finns tre partier i oppositionen KP/SD och vänsterpartiet. Med andra ord är KP/SD den största oppositionen i kommunen. S köptes av Centern genom att erbjuda dem två ordförandeposter och de fick även kalla sig för opposition för att få ta över posterna som förste vice ordförande i KF och Ks som enligt överenskommelse mellan partierna skulle ha gått till KP/SD som är kommunens största oppositionsparti för närvarande. Socialdemokraterna köptes av Centern & alliansen för att inte ensam bära hela ansvaret för sitt misslyckande. Ett misslyckande som jag hade varnat för.

Värst blev det då jag föreslog SD: s förtroendevald som representant för oppositionen. P.g.a. ”tekniska fel” drog jag tillbaka mitt förslag och nöjde mig med att helt enkelt inte acceptera S som ett oppositionsparti.

Samtidigt måste jag tacka Centern för deras köp av S och tysta ner dem. Det är bättre att ha en tandlös tiger än en hög av paralyserade hyenor utan ledning. De är nu åtminstone harmlösa och har lärt sig att bara säga följande: Jag yrkar bifall till omsorgsutskottet förslag. Jag yrkar bifall till Leva och bo utskottet förslag och Jag yrkar bifall till Torsten Larssons förslag. Jag blir jätte- glad varje gång jag hör det.

Två centerpartister attackerade mig (verbalt) i korridoren och gnällde över Kp:s samarbetspartner, men fick ge sig p.g.a. att jag visste vad deras parti gick för. Plötsligt ville en av dem inget mer veta om sina riksdagskamrater och den andra försvann utan att ens säga hej då.

Jag har aldrig blivit mobbad eller diskriminerad av någon SD politiker, men desto oftare av politiker från de andra partierna i vår fina kommun. Vad gäller protokollförfalskningar kommer det inte att bli någon ändring. Att justerarna aldrig kommer att lära sig vad justering betyder måste vi leva med, de är ju bara så kallade socialdemokrater.

Kommunpartiet för kommunens bästa.

Wahan Ohaness Harutun, Vansbro Kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.