MISSTROENDEVOTUM!

Misstroendeförklaring! Skolchef ärendet!

Redaktör Thomsens rapportering om ärendet skolchefen avslöjar mycket och öppnar gamla ej botade sår.  Ett blandat styre av utbildningsfientliga verksamhetschefer och politiker som lägger ner allt de inte har kompetensen att klara och som till slut resulterade i att Stina Munter hoppade av VDUF uppdraget och Weigel som tog över efter henne inte heller klarade uppdraget och har inte beviljats ansvarsfrihet. Dessa två Centerpartister som kontinuerligt bevisar misslyckanden innehar de två högsta politiskaposterna i kommunen. Blir någon av er överraskad att det går åt skogen för kommunens ekonomi.

Dessa händelser väcker tankar hos mig på att ställa ett misstroendevotum mot dessa ordföranden som skulle ha lämnat sina uppdrag efter sina personliga misslyckanden.

Utöver vad jag tidigare har skrivit visar rapporten en bojkott mot redaktör Thomsen och ett förakt mot pressen. Kommunen tvingade ”Runnberg” att skriva skit om mig, men inte ett ord om de 35,5 (42-47  miljoner enligt mina beräkningar) miljoner kronor underskott. Nu har de en konsult som kommer att kosta oss minst det dubbla än vad de anger. För ett år sedan var det socialchefen som kostade oss skattebetalare över 5 miljoner kronor plus flera miljoner konsultkostnader och som fortfarande sitter kvar. Varför har vi en kommunchef? Varför har vi rektorer? Det här liknar ett drivande skepp utan kapten.

Jag har ju flera gångar tvingat fram en diskussion i demokratiberedningen om förhållandet till pressen, men diskussionerna avslutades av Vänsterpartiet och Alliansen med kommentaren ”det är en sak mellan Wahan och Weigel”. Då undrar jag varför de själva sitter där. De visste inte ens att de satt där utan avsaknaden av en verksamhetsplan och utan att ha förstått sitt uppdrag.

Bland de avslöjandena i Falu-Kuriren om skolchefen kan man upptäcka flera saker samtidigt. Ledningsbrist, förtroendebrist för varandra, rädslan för varandra och beslutsångest för att bli utsatt för repressalier. Det är flera år sedan vår nuvarande k-chef hotade mig med orden ”då så Wahan nu vet vi på vilken sida du står. Jag står fortfarande på samma sida och därmed bevisar jag hederlighet och att jag valde rätt sida. Mina väljare är mina uppdragsgivare.

Att politiker som Larsson (KD) och Skagerling (M) inte vill ställa upp och besvara redaktör Thomsens frågor är inget nytt, inte heller Stina Munters får besvara journalistens frågor.  Dessa politikers beteende är hyckleri, de bevisar inget annat än ambivalens. Börja agera ansvarsfull eller lämna era platser till oppositionen. Alliansen har misslyckat, det räcker nu.

Jag var med då den nuvarande k-chefen klart och tydligt förklarade att ”ni gör som vi säger, annars kan vi inte hjälpa er”. Ett ultimatum som övriga politiker gick med på. Jag kommer aldrig att göra det och igen yrkar jag på att hon ska skickas hem snarast möjligt istället för skolchefen som är ett mindre bekymmer för kommunen och dess framtid.

Nu måste politikerna befria sig från Centerpartiets ”kindergarten” styret och börja tjäna kommuninvånarna istället för att försörja konsulter och inkompetenta chefer och arvodes jägare.

Wahan Ohaness Harutun. Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.