Mobbarna i kommunstyrelsen

Mobbarna i kommunstyrelse foto WOH

Dessa politiker kallas för förtroendevalda.

Tisdagen den 6 november behandlades ärendet ansökan om bidrag av Grop Brittas fond där två föreningar sökte bidrag. En förening var Snöbyns bystugeförening som genom kassören Maj-Lis Johansson sökte 4000 – 5000 kronor för reparation, murning och besiktning.

Den andra föreningen som sökte bidrag var Vansbro AIK Fotboll. Ansökan gjordes av Mats Gyllenvåg som i sin ansökan skriver att Vansbro AIK Fotboll och hockeyklubben har bildat en grupp för att förnya och renovera Vanåvallsområdet etc. Mats Gyllenvåg fortsätter: därför har projektgruppen fått i uppdrag att ta fram en plan för genomförande och finansiering

Gruppen går under klubbarna, men vill inte använda medel från de aktuella styrelserna då de redan har ansträngd budget. Därför söker vi 20 000.- kronor (min kommentar är att hade det varit flera sökande, hade jag sagt nej till gruppens ansökan).

Ledamöterna Anders Gyllenvåg och G Magnusson lämnar mötet pga. jäv.

Jag ställde frågan till utredaren om det finns någon anledning om att bråka om summan och hon svarade nej, inte alls.

Jag föreslog att 4000,- kronor går till bystugeföreningen och resten till AIK Fotboll. Hela beloppet som skulle delas ut var mindre än 15 000,- kronor.

Två ledamöter yrkade bifall till mitt förslag, men nu vaknade hatet mot mig hos lederna som fanns kvar vid mötet, det vill säga Kommunstyrelsens ordförande Per-Anders Westhed, Nall Lasse Andersson och Torsten Larsson(medlöparna räknar jag inte). Wahans förslag får helt enkelt inte gå igenom, det har de fem partiernas ledare kommit överens om.

Kommunstyrelsens ordförande PAW frågade Larsson: Torsten har du ett annat förslag? Larsson som alltid är den enda som kan sätta ihop ett förslag inom Vänster och högerkartellen svarade ja och föreslog följande: 4000,- kronor till bystugeföreningen och 10 000,- till AIK Fotboll.

PAW frågade mig om det går bra med Torstens förslag istället för att lägga förslagen mot varandra.

Jag ville inte sänka mig till kommunstyrelseordförandens och de övrigas barnsliga och primitiva nivå, mitt svar var att jag tar tillbaka mitt förslag så behöver ni inte bråka med varandra för min skull. Jag märkte direkt att några skämdes för sitt fega beteende, men det kommer inte att hindra dem att fortsätta diskriminering och mobbningen mot mig.

Det här mobbningssättet används varje gång jag lägger ett förslag. Och alltid är det Torsten Larsson eller Anders Gyllenvåg som kopierar mitt förslag och lägger det med få ändringar som sitt. Jag förstår dessa två partledare, de vet att Kommunpartiet är ett hot för deras partiers trovärdighet i kommunen och de vet att Kommunpartiet kommer att vinna stort på deras bekostnad vid nästa val.

Kp det tredje blocket och kommunens enda oppositions parti för kommunens bästa.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.