Motion om Parkträd.

Till Kommunfullmäktige, Vansbro kommun

Den senaste tiden har det observerats att en del träd i den vackra allé´ med lindar som Vansbro Hembygdsförening för ett 20-tal år sedan planterade efter Järnvägsgatan för att göra Vansbro vackrare har förlorat ett avsevärt antal träd genom att de kapats ned och undanförts i lönndom.Demokrati-till-varje-pris

Träden planterades för att ersätta den långa björkallé som funnits sedan municipalsamhällets tillkomst 1910. Nästan hela denna allé liksom den som fanns efter Allégatan hade kapats ner genom gatubreddningar. Hembygdsföreningens åtgärd företogs lagenligt genom att dels kontakta SJ trädgårdsmyndighet samt varje enskild husägare efter gatan, alla var med på att ge tillstånd och många var glada och entusiastiska för den. Hembygdsföreningen bekostade hela åtgärden.

Kommunpartiet anser att enskilda människor inte bör få tillstånd att undanröja parkträd, som är planterade för att försköna ett samhälle utan att saken har prövats av kommunen.

Vi föreslår därför

  •  Att en bestämmelse härom införes i reglementet för kommunen.
  • Att däri intages att kommunen i sina uppgifter skall övervaka att inte träden skadas och sköts på rätt sätt och ej får kapas ner utan prövning.
  •   Att kommunen i förekommande fall ersätter de träd som huggits ner, för att återställa allén.

Kommunpartiets Fullmäktigegrupp, Vansbro kommun.

Wahan Ohaness Harutun                                   Annika Nordin                           Grazyna Björklund

 

 

Motion # 2 24 juli 2014


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.