När rivs hängbron i Saltvik?

Del ett.

På tisdagseftermiddagen gav kommunstyrelsen i Vansbro samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att inleda en utredning om kostnader för renovering av Saltviksbron etc.

Magenta bron, foto WOH

Det skriver Falu Kurirens redaktören Anna Gustafsson eller rättare sagt kommunens kommunikatör Anna Nyberg som även levererar bilden på hängbron. Redaktör Anna Gustafsson signerar bara vad kommun- kommunikatorn skriver. Detta sätt av rapportering är ett stort hot mot demokratin och yttrandefriheten. Jag vill rekommendera Anna Gustafsson att läsa förbundets etikregler.

Vid Ks mötet fick vi veta att förvaltningen hade bestämt att bron måste stängas av på fredag den 17 februari kl. 16:00. Förvaltningen dikterar vad som ska ske och vad vi politiker ska besluta om för att mörklägga sina misslyckanden. Cheferna hade misslyckats igen. Frågan är hur stor är konsulternas/projektledarnas  ansvar i misslyckandet. Det kommer de inte att berätta för oss.

I inspektionsrapporten från den 4 november 2014 skriver konsulten att ”hängaren genom styrplåt är avskavd till > 30 %. Stålet är från 1920-talet, så det är förmodligen ett sprött stål. Kärnan mitt i stålet är sprödast och det är den delen som kvarstår. Risk för brott.

 Tre år och tre månader sanera kommer de och dikterar att bron måste stängas av. Förklaringen som vi har fått nu är densamma som från november 2013. Risk för brott.

Varför stängde ni inte av bron då?

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.