Nåsbornas säkerhet först tack!

Jag läste i tidningen att två medborgarförslag hade inkommit till KF. Vi inom Kommunpartiet får våra handlingar till KF per brev, jag hade begärt att få handlingarna per mejl, men chefssekreteraren sa nej troligen bara för att djävlas med oss väl medveten om att inte ens tidningarna törs skriva om deras maktmissbruk. Den här gången fick vi klara oss utan handlingar. Varför har vi inte fått det den här gången vet jag inte, troligen för att påminna övriga partier om att hålla käften och lyda.

Hur som helst ska detta medborgarförslag nu skickas först till Ks för utredning, beredning och rekommendation till beslut. Därefter ska de elva politiker som sitter i Ks vara med och besluta vid ett KF möte om de rekommendationer som de själva har skickat till KF.

Ks har ju tidigare behandlat det ärendet och misslyckades med att hitta en lösning pga. dålig ekonomi. Vid beslutstagandet blev vi av dåvarande ekonomichefen C Willman informerad om att Vägverket beviljar inget stöd till någon Cykelväg. Jag är övertygad om att hon inte sa sanningen. Jag har inte sett någon skrivelse från Vägverket och vet att ingen annan har gjort det heller.

Vi kan möjligen föreslå Vägverket att bygga både rastplatsen vid Gruckåkvarnen och cykelvägen i Nås samtidigt. För mig personligen som en förtroendevald i Vansbro kommun föredrar Nåsbornas säkerhet i stället för satsningen på kör och vilotider för yrkestrafiken som det redan finns möjligheter till.

När det gäller behandlingstiden för Medborgarförslaget som ska få tas upp till ett år anser jag för lång.

Skateboardbanan var inplanerad i samma park som invigdes i Westbergsparken. Stora i käften var chefer och politiker som fortfarande styr kommunen med sina misslyckade planeringar.

På min kommentar att ”ni kommer aldrig att klara det” fick jag höra ”måste du alltid misstro oss Wahan”. Jag gör det fortfarande. De vet ju i förväg att mina analyser stämmer och att de kommer som vanligt att misslyckas. Varför anstränger de dig inte för att undvika ett misslyckande.

Nästa rapport blir om Nyamko Sabuni igen. Det är Svenskafolket inte Sabuni som gjorde SD till det tredje största parti i Sverige, inte Sabuni. Krisen och sprickan inom Centerpartiet är mycket större än inom Liberalerna.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.