Nej till rasism

Som sagt att inte närvara vid KF-möten missar man ibland mycket, till exempel att K-rådet får berätta vad han vill ”informera om” utan att någon kan stoppa honom eller ifråga sätta det han pratar om. Vid det senaste mötet tystades en politiker ner. Personligen hade jag lämnat mötet. Detta är inte acceptabelt, man behöver inte underordna sig bara för att man sitter i en koalition eller inte är till salu.Demokratisk-och-etisk-förändring

Det är precis vad jag ska prata om. Ni kommer ihåg att jag flera månader innan kommunen anställde folk som ska sköta de ensamkommande flyktingsbarnen kontaktade kommunansvariga, politiker som alltid var närvarande vid ”Utmaningens möte”, Arbetsförmedlingen, skola, Migrationsverket mm.

Alla försäkrade mig om att de hade mycket bra kontakt med varandra och att det fungerade mycket bra och alla gör sitt bästa. Men då jag konstaterade att facit är noll vad gäller anställning av personer med invandrarbakgrund då blev det tyst.

Jag kan inget annat konstatera än att cheferna hade fått direktiv att inte anställa personer med invandrarbakgrund precis som ärendet riktlinjer för delad barnomsorgsplats där (protokollutdrag)”förvaltningen gavs i uppdrag att utarbeta förslag till riktlinjer innebärande att delad förskoleplats ej ska tillåtas”. Dessa personer sitter fortfarande kvar på sina poster och spelar rollen av att vara hederliga förtroendevalda och respektkrävande chefer.

Som ni ovan kan se hade dessa samvetslösa personer som kallar sig för chefer fått direktiv att ljuga för kommunstyrelsen om ärendet. Den enda som inte var informerad om det var jag.

På frågan om det har med rasism att göra blev svaret nej absolut inte. Har det med inkompetens att göra? svaret blev att man hade mycket duktiga medarbetare som man litade på. Då kan jag inget annat konstatera än att misslyckandet berodde enbart på rasism och i överenskommelse mellan de olika cheferna både inom kommun, arbetsförmedling, migrationsverket och de styrande koalitionspartierna S, C och övriga medlöparpartierna.

För att avslöja dessa partier var jag tvungen att agera offensivt och det finns mycket att hämta från historien Jag tänkte på ” Ho Chi Minh ”. Jag visste om att sitta och lyssna på en otrovärdig PR man och debattera med en invandrarfientlig politiker inte kommer att leda någonstans.

Lösningen var en interpellation då jag kunde framföra det som måste sägas och sedan lämna mötet. Reaktionerna blev häftiga och var precis som jag hade räknat med, maktmissbrukare tål inte att bli avslöjade. Senare blev jag till och med kallad för ”skrämd hund”. Men jag fick vad jag ville.

Effekten på mitt agerande blev så enormt att nästan alla politiker som läser Falu-Kuriren nu vet vad som pågår i Vansbro kommun. Ett K-råd som erbjöd tjänster och uppdrag till sina marionetter och styr som han vill och resten protesterar inte ens mot rasism.

Oss kan han inte skrämma. Det enda han kan göra är att fortsätta kopiera vår politik som hittills och det har vi inget emot för det är det bästa för kommunen.

För något år sedan kallade han mig i tidningen vara ”ryggradslös”. Nu vid det senaste KF-mötet visade det sig vem som är den ryggradlösa som kom med svansen klämd mellan benen och var för feg för att stå för sin invandrarfientliga politik eller be om ursäkt för sitt utbrott. Han pratade så tyst att jag inte ens kunde höra hans erkännande.

Som jag tidigare har sagt, ni gör som jag säger annars misslyckas ni igen.

Det behövs en demokratisk och etisk förändring i kommunen.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.