Ny gamla populist partierna

Populist partier avslöjade foto WOH

Nya S och C, populist partierna är avslöjade av Kommunpartiets ordförande. Vid ett av de senaste ks-möten pratade utskottets Arbete och utbildnings ordföranden Gunnar Magnusson om möjligheten att alla elever i våra skolor ska få datorer. Nu vet jag inte hur många datorer han pratade om, men det visste han inte heller. Dessa datorer kommer att kosta kommunen en hel del pengar. En del populistiska politiker ansåg det för en bra investering utan att veta ett dugg om nödvändiga och behövande åtgärder som måste tas innan man överhuvudtaget ska börja lova eleverna datorer och annat som kommer att resultera i ytterligare ett misslyckande. Jag bedömer det hela som den nya socialdemokratiskapartiets populism uppväckt av missnöjet mot sig själv.

Jag kunde konstatera att ingen i ks blev riktigt imponerad av Magnussons framläggande som han hade bestämt sig för efter att han hade träffat några ungdomar vid den så kallade demokratidagen. Allra minst imponerad verkade hans samarbetspartner Centerpartiet vara av hans populistiska och oplanerade avsikt. Han trängde sig in i deras (centerns) populistiska personliga sfär.

Demokratidagen har nu utvecklat sig till att både vänster och högerkartellen omvandlats till populistiska partier som inlett en tävling om ungdomens och utbildningsförespråkarnas röster.

Kommundelsträffar, ungdomsträffar, demokratidagen och andra populistiska möten som arrangeras av Westhed och kommunchefen vilka som med all makt förhindrar Kommunpartiets krav för införandet av medborgardialogen med hjälp av arvodesjägarna Magnusson, Nall Lasse och Larsson. Dessa populistiska möten syftar enbart till att göra propaganda för egenintressen. Hittills var det de fyra politikerna i ks-utskottet, men snart blir de fem.

Kommunpartiet stödjer idén (vår egen idé) med att våra skolor ska vara en av de allra bästa i riket, men vi är inte beredda att dela ut datorer (i populistiskt syfte) åt våra elever för att legitimera beslutet av köp av plattorna för politikerna.  

Kommunpartiet kommer inte medvetet att delta i ett programmerat misslyckande och är absolut inte beredda att utveckla partiet som ett populistiskt parti som vänster och högerkartellen nu har blivit.

Jag har vid Demokratiberedningsmötet den 22 november för övriga ledamöter, förklarat och varnat för ett misslyckande. Innan man investerar i datorer måste kommunen skaffa en gedigen utbildning för användning av datorn i utbildnings syfte. Det räcker inte att eleverna lär sig hur man använder internet.

Jag vet att våra lärare inte haft möjligheten eller erbjudandet till den utbildningen. Innan vi säger ja, kräver vi att våra lärare måste få professionell och godkänd pedagogisk utbildning av utnyttjandet av datorn i utbildningssyfte. Lärarna måste kunna förklara för eleverna vad syftet är med att ha fått en dator och hur det ska gå till. Syftet med att ha fått datorn är enbart för att prestera i skolan inte för att lära sig spel och internet. Det kan de redan.

Kommunpartiet det tredje blocket för kommunens bästa. Folkligt och lättfattlig för en bredd allmänhet.

Wahan Ohaness Harutun

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.