Nyamko Sabuni! Avslutning.

I min senaste rapport om Nyamko Sabuni skrev jag att nu är det dags att lyssna på intelligensen och strunta i populisterna och makthungriga äventyrare. Sabuni är kvinnan som Sverige behöver för ett fortsatt demokratiskt och tryggt samhälle. Den 28 mars vet vi mer och nu vet vi verkligen mer.

Innan dess vill jag beklaga avhoppen av de liberala politikerna i Vansbro kommun. Tjänstemannaväldet och det politiska maktmissbruket, mobbning och diskriminering kommer att nå oacceptabla former. Håll käften och lyd policyn är ju redan vardagsmat i kommunhuset, inom politiken och alla andra instanser. David Gustafsson var en av de få politiker som tordes säga ifrån.

Kommentatorerna är fortfarande rädda att analysera Nyamko Sabunis politiska drag. Nu är det de övriga partiernas tur att komma med sina idéer och förslag som de inte har för att lösa krisen. Låt mig börja med S och deras lösning som de kör idag. Är de verkligen nöjda med det som pågår idag? Hur länge ska vi fortsätta med det? Ska C & L som tillsammans har mindre an 12% av rösterna diktera hur landet ska styras.

Samma sak gäller för Moderaterna och Kristersson, Han har möjligheten att regera med S och strunta i övriga partier. Problemet (SD) kommer att vara kvar ändå och måste lösas nu. Väljarna är inte lika dumma som vi politiker.

Hittills var Vänsterpartiet pga. sin ideologi tvungen att stödja S oavsett om de ville eller inte. Ska nu SD bli samma slags parti för Alliansen som V var/är för S? Har vi råd med att svartlista två partier (V & SD) som tillsammans har nästan 40 % av rösterna?

Jag är övertygad om att Sabunis funderingar och hennes agerande kommer att tvinga både SD, S och M att börja fundera hur de vill ha det i framtiden. Så kan vi inte fortsätta.

Eller finns det en annan lösning?

Jag tänkte på Vansbro kommuns politikers och förvaltnings sätt att lösa sina problem. Nu har det gått så långt att alla förklarar att de saknar oss och väntar på att vi ska komma till möten som vi blev uteslutna från, men vi har inte ens fått handlingarna till det senaste Kommunfullmäktigemötet. Vem tog det beslutet? Var det KF-ordföranden, Centerpartiets ordförande. KF-presidiet, k-chefen eller var det chefssekreteraren?

Även det kommer att tystas ner!

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun.

www.kommunpartiet.nu


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.