Över tusen anställda!

Och fler vill man ha. Gå och lägg er.

”Den här ledningsstilen som har bidragit till kaoset måste upphöra” skrev jag  i del två under rubriken ”när rivs hängbron i Saltvik”? Planeringen av kostnader för Söderåsen, Bäckaskog, propagandamaterial som kommunikatör, konsulter och secondhand konsulter/projektledare etc.

Statsminister S. Löfven foto socialdemokraterna

Kommunstyrelsen hade förra veckan överläggningsmöten där ville vi ha förklaringar ibland annat om hängbrons påverkansföljder på övriga planerade ärenden kommunen redan hade beslutat om. Lösningen var enkel man ska som vanligt göra en utredning och komma med svar till nästa möte. Erfarenhetsmässigt vet vi att svaren är lika värda med noll.

Som vi alla vet är att kommunen styrdes och styrs efter Kommunpartiets rekommendationer som lyder att Vansbro kommun för en ansvarsfull politik där ekonomin är överordnad övriga krav.

Trots politikernas och chefernas inkompetens visade det sig vara effektivt och med hjälp av Löfvens flyktingpengar kunde ekonomerna med lite ”fiffel” i flera år visa ett positiv resultat.

Men eftersom stödet för flyktingmottagandet ökades och tidningen tystades ner, började maktmissbruket om igen. Under centerpartiets ledning blev svågerpolitik och egenintressen vardagsmat. Viktiga poster inom förvaltningen besattes av centerpartister som nu med hjälp av sina politikervänner har koll på alla verksamheter.

Vi kunde reducera personalantalet till 558 personer år 2012 och kunde investera i en ny brandstation och ny skola, men nu har  antalet anställda stigit till över tusen som gör 703 årsanställda och flera anställningar är på gång (KP:s mål är max 550-500). Jag är ledsen, men måste igen ifrågasätta personalansvariges kompetens.

Jag är även skeptisk till om K-chefen kan hålla sitt löfte till mig. Han hade mer än ett helt års tid på sig. Mina rekommendationer till Oskar är att försöka befria sig från de maktgalna kvinnorna. Vi behöver en förändring.

Tack vare Löfvens flyktingpengar kunde vi klara ekonomin, men nu är det slut med det. För att klara ekonomin måste ni (C & S) följa våra rekommendationer och göra som vi säger, annars misslyckas ni igen som så ofta hittills.

Nu kan jag inte tiga längre. Centerpartiet med hjälp av S bär hela ansvaret för misslyckandet. Vi kan inte enbart anklaga våra chefer och deras konsulter, projektledare/secondhand konsulterna för misslyckandet.

Vid det senaste Ks-mötet har jag varit tydlig mot er och förvaltningen. Jag vet att ni håller med mig, det finns inga ursäkter att komma med längre. Misslyckandena måste leda till att ställa era platser till förfogande. Det gäller för politiken och för förvaltningen.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.