Plundra våra gamla!

Plundra de gamla på det lilla de har kvar

Det här är ett utkast av vad jag kommer att framföra vid kvällens KF-möte den 18 november 2019. Ordförandens Uwe Weigels mindervärdighetskomplex och hans hat emot mig är så starkt att det är svårt att veta hur mötet kommer att sluta i kväll. Därför vill jag publicera det här nu.

Stina Munters vill spara, men vet inte exakt vad. Stina, du är KS ordförande, Vem ska veta det om inte du.

WOH Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun

Åhörare! Det bekräftar mina påståenden att det är andra krafter som beslutar och dikterar än våra politiker som verkar vara nöjda med sina arvoden. De vet inte ens var de ska börja spara. Detta är ett bevis på att vi har att göra med en okunnig kommunledning. Det är fruktansvärt.

Varför börjar ni inte med att fortsätta plundra våra gamla på det lilla de har kvar. Jag tycker att ni ska börja fundera på om ni valt rätt ideologi.

Ni borde skämmas för att sitta här och fejka fram handlingskraft och beslutsamhet.

Stina Munters menar att man skulle ha börjat agera för 15 år sedan.

Det var 2004/2005. Då gjorde S ett mycket fint årsresultat, det har vi inte sett av er än. Redan 2003 har jag föreslagit minskning på 30 personal. Den mandatperioden anställdes 27personal fler. 2006-2010 minskning på 74 personal (42 personal av dessa Valfläsk)

2010-2012 (Tack vare Kommunpartiets krav Ekonomin överordnat övrigt krav) 558 anställda bra resultat och ekonomi i balans. Kommunpartiets krav är 500-550 personal

Problemen började igen redan 2013. När du Stina 2015 tog över var kompetensen i kommunen inte den bästa. Arbetsklimatet spänt och cheferna ville visa nya chefen att de är bättre än andra, vi hade ju en ny k-chef som alla ville vara favoriter hos. Effektivisering av verksamheterna hade inte blivit det som man ville och inget gick utan höga konsultkostnader på 750 000 per månad. För att tro på att nå kravet till ett plusresultat, nå och behålla en ekonomi i balans vid de härskande förhållandena är självbedrägeri.

Med andra ord var misslyckandet programmerat.

För det vill jag inte anklaga dig för misslyckandet.

2015 strukturella förändringar i en strukturlös förvaltning, skandaler mellan verksamhetschefer, attacker mot mig av verksamhetschefer på face book, informationsstopp mot mig pga. chefens inkompetens och andra oregistrerade lögner emot mig ledde till otrevliga förhållanden och misslyckanden.

De senaste månaderna kunde jag fastställa att ”man” nu svängt på kommunpartiets linje och våra krav uppfylls oftare. Med KP:s krav om budgetdisciplin, kvalitet istället för kvantitet och genom att uppfylla våra övriga krav och omorganiserar bland verksamhetscheferna och blir av med några (som vi har blivit informerade) då finns det hopp att lyckas tillfälligt, förutsatt en kompetentledning och respektfullt samarbete.

Wahan Harutun Grundare och ordförande Kommunpartiet.

Nås, Dala-Järna, Vansbro, Äppelbo.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.