Rekommendationer till framgånger!

Håll er till sanningen!

Jag hade lovat att skriva om tidningens beteenden gällande Kommunpartiet och övrig rapportering.  Jag trodde att efter Bonniers företags övertagande av DT kommer det att bli några demokratiskt positiva förändringar men tyvärr fortsätter tjänstemannaväldet att styra och diktera pressen. För Kommunpartiet blir lösningen i framtiden att föra fram det vi står för till kommunmedborgare genom att annonsera i Vansbrobladet. Det är priset för diskrimineringen som jag och mitt parti efter överenskommelsen mellan förvaltning och politik sedan valet 2010 är utsatta för. Men vi kommer aldrig att sluta publicera sanningen. Tills dess rekommenderar jag att hämta sanningen på www.kommunpartiet.nu

nästa fråga hur blir det med Hemsjukvården?
Foto WOH

Det går inte längre att blunda för tjänstemannaväldets odemokratiska beteenden mot pressen. Därför uppmanar jag Kommunledningen snarast möjligt att ta kontakt med pressen och lösa problemen som har orsakats av få misslyckade personer inom politik och förvaltning. Folket har fått nog av ert maktmissbruk och era kontinuerliga ekonomiska misslyckanden. Revanschister som inte kan glömma maktförlusten vid valet 2010 ska lämna politiken och gå hem för kommunens bästa.

Kommunen måste även se till att förhandla med Vansbrobladet och komma överens om en lösning att publicera viktig information på ett trovärdigt sätt till medborgarna och samtidigt börja minska antalet kommunikatörer.  Det blir en bra affär för kommunen.

Tack vare Vansbrobladet kunde vi vid valet 2018 informera medborgarna om vad partierna ansåg om problemen i kommunen. Fördelen med publiceringen var att flera medborgare kunde läsa den fint organiserade rapporteringen då alla behandlades på samma sätt utan påverkan av någon korrupt förvaltning och/eller de diskrimineringsvilliga större politiska partierna.

foto WOH i februari 2020

Jag vill även passa på att kommentera Torsten Larssons svar i Vansbrobladet ”gnällspiken”. Jag vet faktiskt inte om Larsson fått uppdraget av Ks eller KF för att svara på frågorna, men en sak är säker detta är inte Kommunpartiets svar. Kommunpartiet håller sig alltid till sanningen. Nedan kommer vår kommentar till Larssons svar på ett trovärdigt sätt, nämligen att skriva sanningen.

Som alla andra inom Alliansen som mandat efter mandat har misslyckats, berömmer även Larsson våra duktiga företagare för att länka bort från sitt eget misslyckande. Skulle politikerna få bestämma över våra företagare kommer de att gå i konkurs efter en vecka.

Här får ni läsa en del av analysen och hela sanningen på frågan: Vad gör ni i Vansbro för att förhindra utflyttningen och ett minskat invånarantal?

Larssons svar är som vanligt enbart retorik och leder ingenstans och har aldrig gjort detidigare heller.  Alla vi vet att våra företagare är bland de bästa i landet. Faktum är att antalet anställda i den privata sektorn ökade med 255 och minskade med 64 i den offentliga sektorn.

Var så god och sitt politiker
foto WOH.

Jag förstår inte varför Larsson inte kan hålla sig till sanningen. Försök att hålla dig till sanningen Torsten, det är befriande och renar samvetet för att inte prata om moral osv.

Här har vi ett urklipp av ”Analys av Vansbro kommuns förutsättningar för företagande”. Vansbro kommun har de senaste tio åren haft en positiv utveckling av sysselsättning, som har växt med totalt ”191 arbetstillfällen” (ökat med 255 privata jobb och minskat med 64 offentliga jobb).

Som vanligt ett misslyckande för förvaltningscheferna och politiken och därmed fortsatt utflyttande och fortsatta försämringar som Larsson & Co. kallar för besparingar.

Larssons svar gällande droganvändningen ”vi kommer att hålla ungdomsgårdarna öppna”. Vilken ironi, även det svaret är hyckleri. Larsson leder gruppen politiker som vill avskaffa allt som inte är ett måste. Att ungdomsgårdarna finns kvar har vi att tacka Stina Munters (inte centern), mig Wahan Harutun och någon från V partiet för. Resten av politikerna driver med strömmen.

När det gäller ekonomin gick Larsson emot mig vid ett kommunfullmäktiges möte då jag konstaterade att kommunen aldrig haft positiva siffror utan statsbidrag, flyktingpengar mm som missbrukades av förvaltningschefer och politiken. Nu erkänner han själv vad jag hela tiden kunde konstatera. Efter mandatperioden 2006-2010 och Larssons totala misslyckande då han tappade fyra av sju mandat tog man 2011 fram en besparingsplan på 108 punkter.

Bäckaskog februari 2020

Redan 2013 hade man en budget deficit på 13 miljoner och 2015 hade vi samma kaos som 2011. Man försökte 2015-2018 med ”strukturella besparingar” som blev som jag vid KF mötet hade konstaterat nämligen ett misslyckande. 2019 kom de med en åtgärdsplan på sex punkter som inte godkändes av mig och skickades tillbaka. De 90 punkter sparåtgärder som Larsson nu pratar om anses av M inte vara effektiva.

Larsson måste samla kraft och kurage och befria sig från de illvilliga krafterna och hitta till sanningen, den varar längst. Obs. den 90 punktersplanen som man pratar om har vi inom Kommunpartiet inte fått delta i. Förvaltningen anser nog att vi inte är berättigade till den informationen. Troligen för att inte bli avslöjade.

När det gäller vägar mm. menar han ” det enda jag har att säga är att vid en dålig ekonomi och besparingstider, så är det oftast vägar och byggnader som kommer i sista hand.

I förra veckan har jag tagit några bilder vid Bäckaskog för att göra en rapport om hur det ser ut i kommunen Bilderna visar att tillståndet inte är resultaten av ett, två eller tre år av vanvård och försummelse. Här har man inte gjort mycket de senaste tjugo åren.

Sedan 2006 har Alliansen (2010-2014 i samarbete med C-S och C- L, M och Kd) styrt kommunen utan framgångar. De kommer som tidigare att misslyckas igen och vid början av nästa period kommer vi göra om det hela igen. Min rekommendation till framgångar som vi i rasande behov av är ”Köp ut dem nu”. Det första bytet var lyckad, vänte inte för länge med de övriga.

Trenden inom förvaltningen (jag skriver förvaltningen pga. att det är de som dikterar förloppet) är att lägga ner allt de misslyckas med. Exempel Ridskolan, Cykelprogrammet, VDUF mm. och snart Demokratiberedningen och sedan Kommunfullmäktige?

”Köp ut dem nu”.

Wahan Ohaness Harutun, Grundare och ordförande Kommunpartiet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.