Repris på misslyckad lösning!

Repris på misslyckade lösningar andra försöket.

Den 26 maj 2020 fick jag följande mejl av sekretariatet den var adresserad enbart till mig men, texten var adresserad ändå till alla gruppledare. Meningen med det var att jag inte ska ha möjligheten att kontakta de övriga gruppledarna för att ställa frågor eller yttra kommentarer. Så ser demokratin ut under Centerpartiets ledning. Vid rätt tillfälle kommer jag att anklaga deras ordförande för mobbning, diskriminering och hets mot mig och mitt parti.

Det konstiga med det var att man nämnde att KF fastställde handlingsplan för vitalisering av KF. Ett ärende som just sekretariatets verksamhetschef saboterade vitaliseringen och som väckte frågan om ”trolöshet mot huvudman”.

Vad och vem är det som ska vitalisera Kommunfullmäktige. När det fattas kompetens inom förvaltningen, inga pengar för att köpa konsulter och en oduglig person som ordförande blir det problematiskt att hitta nya lösningar för att undvika ett misslyckande. KF ordföranden och cheferna har suttit för länge på sina poster och inget nytt kan hittas på för att lura sig själv, politikerna och medborgarna. Nu börjar man att gräva i papperskorgen för att hitta något som ingen kommer ihåg för att göra det intressant igen.

Samma chefer samma misslyckanden år efter år, vad är det som de ska göras bättre den här gången? Vad vi ser här är tjänstemannaväldet som anklagar politikerna indirekt för att vara dumma i huvudet och inte fattar det viktigaste och tar ansvaret för verksamhetschefernas ansvar. Som tidigare har sagts avslöjar jag inte i förtroende behandlade diskussioner. Köp ut dem nu det räcker med misslyckanden.

Vi finns här och fortsätter för kommunens bästa

Nu har kommunstyrelsen beslutat att de partier som är representerade i kommunfullmäktige äger rätt att åberopa förvaltningens stöd vid förberedande partimöten inför ett fullmäktigesammanträde vilket kallelse utfärdats till.

Den här möjligheten har vi haft i flera år, men användes bara några få gånger.

Jag kommer ihåg kommentarerna. Jag vill inte skriva hur många andra partier har utnyttjat den möjligheten, men för kommunpartiets del var det då den nya brandstationen skulle byggas. Jag vet inte om det var rekordet.

Kommunpartiet när det gäller!

Samma sak kommer att gå i repris den här gången också. Några politiker kommer att lyssna på vad förvaltningen vill att du ska höra och rösta på tills de efter ett par möten tröttnar på att vara chefernas lakejer.

Det är så sabotörer vill vitalisera Fullmäktige. För att lyckas med vitaliseringen av KF behöver vi en ny trovärdig verksamhetschef, en ny meriterad KF-ordförande och en demokratiberedning ledd av oppositionen.

Wahan Ohaness Harutun grundare och ordförande Kommunpartiet.

Kommunpartiet för kommunens bästa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.