Sa KP inget ?

Sa KP verkligen inget? foto mon WOH

Den strategiska plan som Vänsterpartiet reserverade sig emot, ansåg vi i Kommunpartiet inte ens vara värd en reservation. Den är skriven av förvaltningen efter alliansens önskemål och socialdemokraternas hot. GM förslag vid kf-mötet var inget annat än ett spel för galleriet. Det blev nej till alla kommunpartiets förslag.

Några av våra sympatisörer var arga och ringde till mig och ville veta varför vi inget sa vid mötet. Vad sa kommunpartiet vid mötet?

När det gäller perspektivet personal, sa jag att vi kommer att publicera löneutvecklingen på vår hemsida så kan alla se vilka skillnader det görs. Jag sa även att fler och fler chefer anställs, nu har vi tredubbla chefer och fler nya verksamheter installeras och nya chefer söks. G Gustafssons kommentar var följande: Inte helt som jag beskriver det, men sant.

Perspektivet Leva & Bo. Vid ks-mötet blev jag verkligen glad att S ville tillägga ordet trygg. Jag trodde att nu äntligen hade S kommit på begreppet som tyskarna använde sedan 1984. Det vill säga det tvåtredjedelssamhället, där tvåtredjedelar har allt och en tredjedel inget, men det visade sig att jag hade fel. De hade två veckors tid att googla fram begreppet, men så blev det inte. Jag såg bara förvånade ansikten som bekräftade att de inte visste något som alla politiker egentligen ska känna till. Det är ju redan verklighet. Troligen vet de fortfarande inte vad det är trots att nästan alla hade en dator framför sig.

Magnusson hotade och fick det ”trygg” han ville. Jag fick inte det ”demokrati” jag ville, Magnusson var en av dem som sa nej till mitt tillägg begreppet ”demokrati”.

Perspektivet Utbildning & Arbete sa jag att övriga partier anklagar oss för populism för att inte själv blir anklagade för det. G Magnusson och Centerpartiet med hjälp av övriga medlöpare som folkpartiet, Kd vill köpa datorer till våra elever som de hade träffat vid den så kallade demokratidagen. Vi sa att detta är populism och vi ställde kravet att inte förrän våra lärare har fått en gedigen utbildning för att kunna förklara och visa eleverna hur man använder en dator i utbildningssyfte ska eleverna få en dator.

Perspektiv Omsorg sa jag: Fallrapporterna ökar (Larsson säger minskar), Äldreboende platser ska när allting är klart minskas till 100/95 platser från nuvarande 121 (Larsson säger 110). Jag sa om överbeläggning på alla avdelningar och underbemanning på alla avdelningar så att personalen inte ens hinner med att duscha våra gamla eller tvätta och byta kläder. Här kom det ingen protest från Larsson, men om detta får man ju inte prata heller.

Över 20 äldre väntar på plats (Larsson säger ”bara” nijo)

Perspektiv Befolkningsökning: På min fråga till ansvarig om antalet invandrare som finns i kommunen var svaret att fråga SCB (statiska centralbyrån). Man visste inte hur många som fanns kvar i kommunen.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.