Skolan tar smällen!

Nu ska skolan blöda!

Ska skolan nu ta smällen för chefernas och kommunstyrelsens misslyckanden? Ja så blir det och det utbildningsfientliga Centerpartiet, k-chefen och några medlöparpolitiker är redo till att börja med nedskärningen som de kommer att kalla för effektivisering.

Till sin hjälp har de redan anställt en konsult som de kallar för skolchef som inte kommer att klara sitt uppdrag under tre veckor, det betyder ytterligare kostnader på 2100.- kronor i timmen under minst ytterligare sex månader. Dessa problem som de inte kan lösa själva kallar de för utmaningar.

Jag ringde skolchef/konsulten och ville gärna veta vilka uppgifter hon har då ”politikerna” hade sparkat skolchefen som enligt Ks-ordföranden S Munters hade gjort ett bra jobb? Konsulten var otrevlig och indoktrinerad och svarade att då måste du fråga min arbetsgivare? Jag hade inga fler frågor och ingen kommentar behövdes heller.

Jag bad om information om antalet behöriga lärare i våra skolor och efter två veckor fick jag 2019 års resultat från SCB. Den 23 november hade Ks, förvaltning och skolverket mm. ett extra möte. Undrar vilka beslut man har tagit vid det mötet med 2019 års information. Det kommer vi inte att få veta pga. att kommunen inte har kompetensen att installera en informationsportal som jag redan i december 2018 hade föreslagit. Enligt mina beräkningar måste minst 60 % av våra skolor i Vansbro kommun stängas redan nu.

I en motion till riksdagen vill SD avskaffa den obligatoriska modersmålsundervisningen i våra skolor och det är inget konstigt med att skriva en motion. Tack vara KP får nu våra medborgare skriva en ”motion” precis som politikerna. I radion hörde jag även kommentarer från en Liberal eller var det en KD politiker som pratade om att man inte kan uppfylla kravet på behöriga lärare och därmed får undervisningen inte genomföras. Han har rätt.

Dessa riksdagsmän vet vad de pratar om och därmed vill jag rekommendera dessa politiker att kolla situationen i alla kommuners skolor. Enligt deras uttalade om jag har hört rätt måste vi i vår fina Vansbro kommun stänga minst 60 % av våra skolor redan idag pga. avsaknandet av behöriga lärare. Det gäller de flesta kommuner. Tänk efter innan!

Det är ju vad det utbildningsfientliga Centerpartiet och k-chefen hållit på med hela tiden. Inte ens ej beviljad ansvarsfrihet kunde stoppa dem och de fortsätter att förstöra skolan.

För er som är lika måna om våra skolor som Kommunpartiet är, rekommenderar jag att läsa tidningen Läraren nr 08-2020. Skolan får ta smällen.

Varför är k-chefen mån om att kalla konsulten för skolchef? Svaret är enkelt, hon har ju lovat inga konsulter igen och misslyckades. Nu måste troligen protokollet manipuleras, men det är inget problem i vår fina kommun. Protokollförfalskning är vardagsmat sedan 2011.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.