Skolinspektionen, Kommunikatorn och Rektorn!

Jag vill börja med att tacka gruppen som bildar elevhälsan för sina insatser och försök för att få ordning i en av inkompetent skolledning misskött skola. I del två kommer jag att återge elevernas och personalens berättelser om vad som pågår i våra skolor och ledningens lögner och förvrängningar av sanningen för egenintresse och på bekostnad av våra barns utbildning och hälsa.

Nötvecka – morgonfix. foto WOH

Vi visste att det fanns problem på Parkskolan, men att resultatet skulle vara riktigt så här tufft hade vi nog inte räknat med (min kommentar, hon ljuger). Det skriver kommunikatorn Anna Nyberg som är anställd för att förvränga sanningen. Rektorn som själv konstaterar att 30 procent av eleverna far illa och inte mår bra, men inget gör åt det, vill nu kavla upp ärmarna.

”Nu kavlar vi upp ärmarna och tar tag i det här. Mycket av arbetet är redan påbörjat, men nu ska samtliga brister åtgärdas”, säger rektor Maria Alfredsson. Varför misslyckades ni då om mycket av arbetet redan är gjort?

Känns det bekant? Har ni hört svamlet tidigare? Samma svammel hör vi vid varje misslyckande. Anledningen är som vanligt ledarnas inkompetens. Många som har fått sparken eller blivit utköpta i andra kommuner, anställs som chefer i vår fina kommun. Här frågar man inte efter kompetens för det har de inte själva heller.

Jag har läst rapporten i sin helhet och kan inte förstå att rektorn och kommunikatorn måste ljuga och förvränga sanningen. Faktum är att vi får vara tacksamma att Skolinspektionen inte stängde skolan.

En stor del av misslyckandet beror på avsaknaden av en konstruktiv politisk ledning.  De styrande Allianspartierna och deras S-medhjälpare saknar ledningskompetens och bär lika mycket ansvar för misslyckandet som verksamhetschefer och rektorer. Detta är en resultat av tio års misslyckad Centerpartistisk skolpolitik. Förvaltningen styrs av konsulter som utnyttjar våra chefers och ledande politikers begränsade kunskap och detta ledde till kaoset inte bara inom skola utan i alla kommunens verksamheter.

Nu är det dags för kommunstyrelsen att återkalla delegationer man har lämnat ifrån sig och börja få skeppet på rätt kurs igen. Vi är beredda att ta ansvaret.

Wahan Ohaness Harutun

Läs hela rapporten på, skolinspektionen.se, till höger välj kommun, välj skola och sedan klicka på sök beslut. Missa inte del två.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.