Status Oue !

Ny kommunchef!

Jag har vid flera tillfällen frågat Catharina om inte hon ville ta över kommunchefsposten, svaret var alltid nej. Även den här gången blev svaret flera gånger nej. En bra ekonomichef som vi har/hade och en nyanställd kommunchef ”kunde” varit bra för en ny riktning i kommunens utveckling. Varför Catharina har ändrat sig vet jag inte, men har inget emot det heller.

Tiden går! Foto och montage WOH

Vi läste i tidningen att facket hade en egen favorit som inte passade i Kommunstyrelsens smak. Jag hörde även att några politiker hade liknande funderingar. Faktum är att kommunstyrelsen valde att bevara Status Quo.

Förhoppningsvis får vi en ny ekonomichef med ny utvecklings idéer och att det inte blir någon krasch mellan den nya och gamla ekonomichefen. Jag hoppas att man håller sig till sina uppdrag och visar respekt för varandra och för kommunens bästa.

Skulle styret fortsätta med samma chefer som hittills kommer inga stora förändringar att ske och misslyckanden kommer med lite fördröjning att fortsätta som vanligt, samtidigt är det så att vi nu har en ”kommunchef” och ingen kollega som behöver ta hänsyn till sina gamla kompisar. Nu har vi en k-chef som har ansvaret för hela förvaltningen. Jag har stora erfarenheter av liknande händelser och har sett hur ”nollor” blev super och hur ”super” fått falska kompisar.

Nu ska jag skriva några ord om representationen av k-chefen vid KF mötet. Det verkade som om man var rädd och skämdes att presentera den högsta tjänstemannen i kommunen. Citat: ja, vi har nu en ny eller gammal kommunchef och vi har nu anställningsstopp. Tilläggen med ”anställningsstopp” var nog riktat mot mig, men mitt krav är fortfarande ”anställnings och inköpstopp” med undantag för anställning av behöriga lärare, förslaget lades av mig redan 2018 i Ks som resulterade i tio nej mot ett ja.

rör inte min kompis
WOH

Då jag begärde en diskussion om representationen, blev svaret du kan ställa en interpellation om du vill. Så presenterades den högsta tjänstemannen i kommunen (som är kommunchefen) för Kommunfullmäktige. Ingen möjlighet till att ställa frågor ingen möjlighet till välkomnande eller kritik, helt enligt tjänstemannens krav.

Nästa rapport om varför KF inte tordes besvara min interpellation om ”miljömisslyckandet” rankad på plats 233 och interpellationen om personalstyrkan. Åtgärdsplan 2019 som KP inte godkände och som blev återemitterad, försvann och kom inte tillbaka till KF och dess påverkan på ekonomin som inte kan bli sämre.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.