Stinas bra dialog med polisen, gynnade inte ungdomen!

Stinas ”bra dialog” med polisen ledde till ännu ett misslyckande för politik och förvaltning. Kompetensbristen intensifierar de kontinuerliga misslyckanden och breder ut sig.

Jag ska skriva om dialogen mellan SVT dalarnas reportern Sofie Lind och Stina Munters gällande ännu ett misslyckande för henne och hennes kommunstyrelse.

Dialogen började med att den erfarna reportern berättade att det var i somras som Vansbro kommun satte upp flera förbudsskyltar för att stävja det höga musikspelandet och buskörandet i centrum nattetid och det gick bra tills nyligen.

Nu står kommunen handfallen inför vad man ska göra härnäst för att se till att de boende i centrum får sova under natten.

Stina Munters: Jag känner mig maktlös. Det finns inte mycket vi kan göra. Polisen behöver upprätthålla ordningen och eftersom vi inte har polis på plats blir det väldigt svårt. ”Vi kan vädja och uppmana, önska och hålla tummarna varje helg att det ska gå bra”. Men när det finns någon samling som vill störa då är det svårt att hitta lösningar.

Reportern: Tycker du att polisen gör tillräckligt för att hjälpa kommunen att stävja det här?

Stina Munters: Nej, det tycker jag inte. Vi har en väldigt bra dialog med polisen och jag vet vad de kan, men vi behöver ha flera poliser på plats.

Reportern: Vad kan man göra från kommunen nu?

Stina Munters: Jag kommer ha samtal med polisen. Vi har satt upp skyltar. Inte vet jag om man kan spärra av rent fysiskt eller vad vi ska göra.  För någonting måste vi göra för det här är ohållbart. Jag saknar ord, jag fattar inte varför man håller på med det här.

För något år sedan anklagade SM ”en grupp” för hennes eget misslyckande. Den här gången är det ”någon samling” som vill störa och förstöra hennes beslut som var dömd till ett misslyckande i förväg. Nu hör vi av SM att även polisen missköter sina uppgifter. Vem blir anklagad nästa gång för hennes och övriga kommunledningens misslyckande?

Facit är att mörkläggningen och förfalskningen av sanningen gällande politikernas och förvaltningschefernas kontinuerliga misslyckanden och den eviga budgetunderskotten hindrar politiken att tänka på något annat än försämringar och därmed ökar maktmissbruk, egenintressen och de odemokratiska beteenden som leder till korruption.

”Dialogens anda är att förstå snarare än att övertyga, och processen förändrar grunden utifrån vilken de olika relationerna uppstår”.

Prestera är gå tack.

Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande för Kommunpartiet Vansbro kommun.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.