Tidningsmonopolets ohederliga metoder

Under måndagens kommunfullmäktige var det ett par punkter som vållande debatt. Mest debatt blev det kring frågan om Lärcentrum och vuxenutbildningen skulle överföras till det nya förbund som bildats mellan Vansbro och Malung, när det handlar om gymnasieutbildning.

Tidningsmonopolets ohederliga ..

Tidningsmonopolets ohederliga ..

Det skriver Monopoltidningen DT/DD: s redaktör i tidningen den 21 september 2016. Tuffingen från forntida försöker spela upp sig igen eftersom vi har avslöjat att han inget får skriva utan kommunens tillåtelse. Han vågar fortfarande inte nämna mitt namn i samband med de politiska mötena.

Jag ska gå igenom en del som blev sagt vid det KF mötet. Han skriver inte om att KP: s ordförande WOH som är jag, yrkade bifall till Carina Thorbergs förslag om återremittering, men som sagt han har inte tillåtelse att nämna mitt namn vid rapporteringar i tidningen, varken av kommunledningen eller av hans chef. Det blir så när demokratin ägs av personer med ”monopol makt”. DT och DD har bestämt att inte publicera våra rapporteringar. Jag kanske kommer att skriva om det senare.

Redaktören skriver inte heller om att jag anklagade politik och förvaltning att medvetet har förstört våra barn och barnbarns skolgång genom att anställa obehörig personal i syfte att spara pengar, pengar som går till konsulter, för år 2015 var konsultkostnaderna 6 737 000 miljoner och det gör 561 416 kronor i månaden. Han har även ”glömt” att berätta att kommunen styrs efter kommunpartiets rekommendationer som jag tidigare har citerat i Falu-Kuriren.

Ledamöterna lyssnade noga och jag kunde se att många var riktigt nöjda att äntligen någon tordes säga sanningen. I vanlig ordning skickade man Torsten Larsson fram för att svara på min kritik, men den här gången var nog alla överens om att jag hade rätt och att de inte kan fortsätta på det här sättet längre. Vi kan inte fortsätta med besparingar på bekostnad av våra barns utbilning och våra äldres säkerhet p.g.a. inkompetenta chefer.

I del två kommer jag att skriva om förslaget jag inte fick ställa och kommer även ställa frågan om vi verkligen har bytt k-chef?

Wahan O. Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.