Tidningsmonopolets ohederliga metoder del två

 

Jag hade lovat att i del två skriva om förslaget jag inte fick lägga vid KF mötet. Förslaget som jag hade lagt redan vid Ks mötet på grund av bostadsbrist i kommunen upphör mottagandet av ensamkommande barn och flyktingar för de nästkommande åren.

Foto & montage WOH

Foto & montage WOH

Weigel motiverade sitt beslut med orden att det är ett nytt ärende och jag kan överklaga beslutet om jag vill. Jag ska inte förnedra mig till hans nivå, det är inte första gången han bevisar inkompetens. Jag har tidigare konstaterat om att han inte någon gång i hans politiska karriär kunnat visa annat än misslyckande och det kommer även i fortsättningen vara så.

Redaktören som jag tycker synd om egentligen fick absolut inte skriva om mitt förslag, jag förstår att även han måste vara rädd om sitt jobb.

För några år sedan blev jag utsatt för samma procedur av en annan KF-ordförande även den en centerpartist, men då fick jag stöd av Socialdemokraten Gunnar Magnusson som försvarade demokratin, men nu har S en överenskommelse med C för att hålla tyst och göra som de bli tillsagda, två utskott ordförandeposter och förste vice ordförande i KF och KS som skulle ha gått till Kommunpartiet är lönen för förnedringen.

Det stämmer enbart på papper att vi politiker äger frågan om hur vi vill organisera vår verksamhet. Förvaltningen struntar totalt i vad vi beslutar om eller har beslutat om, blir det inte som de förslagit ligger besluten på hyllan och samlar damm. Det finns massor av beslut som ligger på ”kontoret” år efter år. De senaste fem åren är det Centerpartisterna inom förvaltningen som bestämmer och de är många och vi inom Kommunpartiet är för få och blir motarbetade på alla sätt för att kunna stoppa dem.

Men trots allt har vi vunnit och har nu tvingat dem att börja titta på lärarnas och andra personalers löner och krävt en ändring inom personalledningen. Den är under all kritik.

Vad var det Gandhi sa: Först ignorerar de dig, sen skrattar dem åt dig och sedan attackerar dem dig och till slut vinner du och så blev det.

Ett krav som jag har ställt måste även den uppfyllas och jag kommer inte att vänta för länge med det, klass tre måste ha en legitimerad behörig lärare snarast möjligt. Chefer och deras chefer som inte fattar allvaret på situationen måste lämna sina platser till förfogande.

Lärarnas riksförbund har rankat landets skolor, Vansbro kommun hamnar på plats 286.

På grund av nya händelser väntar vi några dagar med frågan om vi verkligen har byt k-chef.

Wahan O. Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.