Tjänstemannaväldets destruktiva beteenden!

Kommunfullmäktige 28 januari 2019!

Nedan följande svar har jag fått av kommunen då jag begärde all information jag som förtroendevald har rätt att få för att på bästa sätt idka mitt uppdrag som jag av kommunens folk har fått.

Kommunhuset infraröd foto WOH

Hej Wahan Du har förstås all möjlighet att begära ut allmänna handlingar (ex. utskottens protokoll) då de har blivit färdigställda. Du har dock inte möjlighet att begära ut handlingar som inte finns, såsom utskottsprotokoll som inte har blivit skrivna eller information som inte än har kommit kommunstyrelsen tillhanda. Rätten att ta del av allmänna handlingar omfattar inte en rätt att ”prenumerera” på handlingar som ännu inte finns.

Ni får kommentera själva om man kan få saker och ting som inte finns.

Pga. den händelsen har jag lämnat in ett par interpellationer och motioner som ska besvaras vid nästa KF möte. Motionen om en whistleblower funktion lämnade jag in vid KF mötet. Jag blev häpen att ordföranden frågade ”en motion” till?

Nu är det så att mina interpellationer och mina frågor ”svider lite” och väcker obehag hos en del politiker och verksamhetschefer. Bästa exemplet var avslöjandena då Rindi årligen fick dryga 2,2 miljoner kronor av kommunen utan att någon visste om det. Jag har fortfarande inte sett några belägg på vart pengarna tog vägen.

Därför är jag säker på att Tjänstemannaväldet kommer att säga nej till den motionen.

2,2 miljoner årligen.
foto WOH

Hatet och diskrimineringen mot mig är inget nytt. Tidigt i min inhopp i politiken sa en så kallad högre chef efter att jag hade förklarat att kommuninvånarna är mina uppdragsgivare och kommunens bästa är min motto, inte förvaltningen sa den personen det är bra Wahan nu vet vi på vilken sida du står.  Ja så är det, jag har inga hemligheter, jag står fortfarande på samma sida.

Det första hotet har KF ordföranden redan riktat mot mig och mina interpellationer med orden ”jag kommer inte godkänna alla interpellationer som är ställda och jag behöver inte ens motivera mitt beslut. (påminner om Berlin 1934). Alla kommer att tiga, stora som små. Alla är rädda för Tjänstemannaväldets repressalier ordföranden som mest.

Nästa rapport gäller Pär Skagerlings utbrott  mot mig vid samma KF möte. Missa inte den för här ska jag förklara politikernas inskränkthet att fördjupa sig i problem- lösning.

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.