Trolöshet mot huvudman?

Trolöshet mot huvudman, eller bara inkompetens?

Som Kommunpartiets ordförande publicerade jag den 28 april 2013 på www.kommunpartiet.nu mitt avhopp att medverka i Demokratiberedning som installerades efter en motion från Kommunpartiet pga. som jag tidigare förklarade ett stort missnöje med förutsättningarna att driva oppositionspolitik i kommunen där inga demokratiska regler beaktas eller respekteras.

WOH Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun

Jag tyckte inte att arbetet i demokratiberedningen var seriöst inriktat, meningsfullt och fortfarande inte är det och kommer under den här verksamhetsledningen aldrig att bli det heller. Det bevisar gruppledarnas avhopp som nu mer än någonsin är rädda för repressalier, de misstag de har begått och föredrar att infoga sig tjänstemannaväldet istället för att försvara demokratin, etik och moral. Vad har Demokratiberedningen under de åtta åren åstadkommit annat än att ha korrigerat arbetsordningar? Svaret är tyvärr inget vettigt än då den inte fanns.

I drygt åtta år har vi inte haft ett enda studiebesök, inte ett möte med någon verksamhet eller förening och under de dryga åtta åren har vi inte ens haft en verksamhetsplan som nu Kommunpartiet har tvingat fram att få och har visat hur det ska gå till för att inte lämna ödet till verksamhetschefer som hittills medvetet har saboterat och tvingat fram en förvaltnings och politiskt misslyckande. Dessa chefer som jag nu anklagar var ett hinder till utvecklingen i vår fina kommun och de måste snarast möjligt förflyttas eller bytas ut för att lämna till andra krafter som väntar på att träda fram och göra ett bättre jobb för demokratin och därmed även för kommunens utveckling.

I åtta år har vi inte organiserat ett enda dialogmöte med någon. Frågan är varför inte. Svaret är att Kommunpartiets ordförande redan som en mycket ung ledare svurit att aldrig ljuga för sitt ”team” och sina meningsfränder. Jag har fått mitt uppdrag av folket och kommer aldrig att ljuga för mina väljare som de begär av mig. Det är kommuninvånarna jag ska tjäna, men det kan dessa verksamhetschefer och politiker inte acceptera att jag struntar i deras krav och kräver själv av dem att prestera eller gå. De chefer som behöver stöd få gå till ”socialen” inte till kommunens lönekontor.

Den här skrivelsen är en del som skulle skickas till ”revisorerna” då jag kommer att begära en utredning om vad som pågår i verksamheten. Nu är jag ingen expert, men vad jag har av politikerna och verksamhetscheferna blivit utsatt för är inget jämfört med att enbart anklaga dem för ”trolöshet mot huvudman” och som är befogad.

Det får även bli svaret på varför ”gruppledarna” har hoppat av istället för att backa upp mig och tvinga fram sanningen för det som pågår inom verksamheten är en skandal utan dess like och måste komma fram.

Wahan Ohaness Harutun

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.