Uppdraget Vansbro

Uppdrag demokrati Vansbro foto WOH

Alla ni som har läst Vansbro kommuns personaltidning ”Uppdrag Vansbro” där kommunchefen är ansvarig utgivare och konsulten Åsa Larsson är redaktör, under titeln ledamöter med viktig funktion måste ha sett att alla politiker hade hjärtefrågor utom kommunpartiets representant som är jag. Kan det vara en slump? Knappast påstår jag.

Vid Ks-mötet informerade kommunchefen att vi ska låta oss fotograferas innan vi åker hem pga. att ett reportage ska publiceras i tidningen. Varje ledamot ska skriva några rader om sina och partiets hjärtefrågor.

Följande e-mejl fick jag och besvarade den med lite försening pga. datorproblem.

Hej!
Jag producerar nu kommunens personaltidning och skriver reportaget om
kommunstyrelsen som jag fotograferade dig för efter ert senaste möte. I
reportaget ska jag presentera alla ordinarie ledamöter och skulle därför
vilja ha svar på några korta frågor från dig. Jag behöver svaren senast på
torsdag den här veckan, den 11:e oktober, gärna tidigare.

Frågorna är: Namn, Bostadsort, Ålder (frivilligt), Partitillhörighet, Hjärtefrågor i den kommunala politiken:
Tack för hjälpen! //Åsa Larsson,

Jag skickade följande rapport till konsulten Åsa Larsson:

Kommunpartiet för Kommunens bästa.

Kommunpartiet har ett enda mål och det är kommunens bästa. Det hederliga uppdraget jag har fått av mina väljare anser jag som det hederligaste en person kan får. Detta gör att jag tar mitt uppdrag på ett mycket seriöst, men även på ett uppriktigt sätt.

Händelserna de senaste månaderna har visat att vänster och högerkartellen var mer intresserade av sina ideologier än kommuninvånarnas skattepengar. Utan respekt för sina väljare och sitt hederliga uppdrag utnyttjade man sin ställning för att förverkliga sina ideologier. Detta anser jag som ett mycket allvarligt brott och jag är mycket bekymrad för kommunens och demokratins framtid i vår fina kommun.

Vi måste snarast möjligt få ett majoritetstyre som sätter punkt för missförhållanden inom politik och förvaltning. Politiker och tjänstemän är medborgarnas tjänare, inte dess herrar. Därför måste maktmissbruk och pampvälde bekämpas och ersättas. Diskriminering och mobbning av annan tänkande person inom politik och förvaltning måste genast upphöra.

Vi måste även vara mån om att försvara tryck och yttrandefriheten i vår kommun och inte enbart skriva om det som passar de styrande partierna, även oppositionen (kommunpartiet) måste få säga sitt (inget Etiopien 2012 tack). Utan kommunpartiets kritik och avslöjanden hade vi inte fått vara med om det här tillfället.

Skulle det här inlägget censureras föredrar jag att inte deltaga, men kräver att följande inlägg publiceras:

Att kommunpartiets ordförande Wahan Ohaness Harutun valde att inte deltaga pga. censur.

Konsult Åsa Larsson ringde mig och sa att mitt inlägg var för långt och jag ska korta av den. Jag frågade hur många rader lång får den vara och svaret var max två eller tre rader. Jag tyckte att det var för kort, men det gällde ju alla. Jag kortade av inlägget och mejlade följande:

Jag bifogade även följande notis.

Hej Åsa! Nytt inlägg är bifogat. Nu ska jag till Borlänge. Jag har mobilen avstängd i morgon mellan kl. 10 00 till 12 00.
Ha en trevlig helg. Wahan

Det enda målet vi har är kommunens och dess invånares bästa.  För att nå detta mål behöver vi ett hederligt majoritetsstyre. Att förverkliga sina ideologier (Adium i utbyte mot vårdnadsbidraget) på bekostnad av kommunens ekonomi är ett bedrägligt förfarande och får inte accepteras av någon hederlig politiker.

Jag vill tillägga att enligt ett e-mejl från PA Westhed till politikerna hade han ett möte med konsult Larsson förra veckan. Vad man pratade om vet vi inte än.

Wahan Ohaness Harutun

Kommentarer inaktiverade.