Utmaningen

Utmaningen, uppdrag Vansbro, rena Italo western filmtitlar, får se vilken titel man hittar på nästa gång kanske ”rindi 60 miljon deal”.

Det verkar som om en del förtroendevalda fortfarande inte fattat vad SKL:s projekt ”kultur och värderingar” betyder som enbart nio av Sveriges 290 kommuner deltar i.

Ärendet behandlades i KS och KP reserverade sig mot förslaget pga. att det varken finns pengar eller kompetensen inom ledningen. På frågan om, vad en projektledare skulle kosta kommunen visste varken kommunchef eller övriga (ja sägarna) politiker svaret. Den ansvarige utredaren(kommunchefen) som ska vara med och sköta projektet kunde bara gissa en felaktig summa som återspeglar hennes inkompetens. Man tog beslut utan att veta ett dugg om ärendet, men eniga var de mot deras ”gemensamma fiende” kommunpartiet som avslöjar deras maktmissbruk.

En vecka senare hoppade man av (Falu Kuriren rapporterade) och erkände att man inte hade kompetensen i kommunen.  Vi hade rätt igen, men prestigen var viktigare för härskarna än kommunens bästa. Istället för att ge sig och spara pengarna som man inte har, fortsatte man med sin propagandapolitik.

Med hjälp av en konsult föddes ”utmaningen” som kommer att bli mycket dyrt för kommunen. Allt detta bara för att KP inte ska få rätt. Det är nu två egenföretagare som jobbar för kommunen. Man kan inte kalla det för något annat än konsultuppdrag. De styrande tror att folk är dumma, men bevisar själv sin inkompetens. Före valet lovade S att sätta stopp för konsult uppdragen. Det var då, nu sitter de med i styret. Man vill inte veta vad det kostar. Vet man verkligen inte vad det kommer att kosta eller ljuger man? Jag säger att de inte säger sanningen. Politiker och chefer som enbart kan visa misslyckanden i sin karriär kommer att leda Vansbros deltagande. Men troligen har man då hittat ett jobb som projektledare till en vän eller släkt (en konsult) som med säkerhet inte har någon invandrarbakgrund.

Att våra föreningar och de privata organisationerna är duktiga det vet vi, men vad har Alliansen och deras få S & V medhjälpare hittills gjort för våra gamla, skolan och ekonomin. Vart tog propagandan med miljoner besparingar vägen? Våra prognosanalyser visar ”inte 25 miljoner minus” (vi kan räkna), men inget de styrande kan vara stolta över. Man kan inte vara stolt eller nöjd vid ett misslyckande, men det kan de styrande i vår fina kommun.

Wahan Ohaness Harutun

Kommentarer inaktiverade.