Utveckling 286 av 290 kommuner?

Den 24 mars 2017 skrev Falu Kurirens redaktör Sven Thomsen att arbetet med att förändra och utveckla Parkskolan är igång.  Det är en långsiktigt jobb och att båda cheferna är förhållandevis nya på sina jobb. De stackarna har bara varit i ca ett år på jobbet, detta är ingen acceptabel ursäkt för ett misslyckande.

Hur ofta får vi politiker en trovärdig och utförligt rapportering av förvaltningen? Nästan aldrig. Det är först när skolinspektionen, externa revisorer eller andra myndigheter gör en kontroll och avslöjar sanningen. Förvaltningen har vid flera tillfällen medvetet och planerat ljugit för oss politiker.

Parkskolan foto och montage WOH. prestera eller gå.

Det vad ni läser i Falu Kuriren är en bekräftelse på min kritik mot skolledningen som av ”kommunledningen” ansågs vara en kränkning mot våra chefer. Jag anser inte sanningen som en kränkning.

Bortsett från smörjan en del chefer ger ifrån sig för att berättiga sin okunnighet vill jag skriva om en del av rapporten som bevisar att chefernas påståenden är enbart en innehållsfattig retorik utan djuptänkande. Man har fortfarande inte fattat allvaret på problemet.

Citat: I föreläggandet från Skolinspektionen lyfts en oro för att barnen i Parkskolan inte ska uppnå de studiemål som är uppsatta i läroplanen, men det känner inte ”rektorn” någon oro för. ”det är snarast att barnen i Parkskolan, trots allt klättrar i rankingen i förhållande till andra skolor i landet”.

I årskurs tre har enbart 47 procent (mindre än hälften) av eleverna klarat det nationella provet och Vansbro kommun är rankat på plats 286 av 290 kommuner. Ett bevis på noll ledningskompetens och dålig organisation.

Nu måste chefer prestera och sköta jobbet eller gå.

OBS. Sedan år 2003 har jag konstaterat att förvaltningens misslyckande beror inte på avsaknaden av resurser (pengar) utan p.g.a. för stor kostym och misskött organisation framkallad av maktmissbruk, egenintressen och svågerpolitik.

Vansbro kommun för en ansvarsfull politik där ekonomin är överordnad övriga krav.

Wahan Ohaness Harutun

Kommunpartiet alternativet för kommunens bästa.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.