Vem kommer att styra?

Några ”politiker” har frågat mig vad jag i fortsättningen vill göra. Mitt svar till dessa personer som  helst vill se mig kasta handduken kan jag försäkra om att kommunpartiet är ett hederligt och etablerat parti i Vansbro kommun och det är kommunens bästa som fortfarande gäller för oss, inte egenintressen.

Foto & montage WOH

Förvaltningens ekonomiska politik med hjälp av Alliansen bevisligen är och kommer även i fortsättningen vara ett misslyckande. Kommunpartiets krav om en ekonomi i balans gäller fortfarande. Följer ni inte mina rekommendationer kommer ni att misslyckas igen. Tyvärr ser jag inga krafter som kan befria sig från Centerns och tjänstemannaväldets maktmissbruk. Torsten Larsson som för Alliansens ekonomiska talan (än så länge) har redan vid det senaste kommunstyrelsens möte flaggat för mitt nyaste krav av ett ”köp och anställningsstopp”.

Ni kommer ihåg mitt krav om att införa ett köp och anställningsstopp och att till början snarast ersätta tre så kallade högra chefer som alla i kommunstyrelsen under Larssons ledning sa nej till och som en av DD/DT redaktörer rapporterade sarkastiskt om. Nu vet vi varför han var partisk och inte skrev hela sanningen om mitt krav, han hade gått med i ett annat parti som rivalisera mot oss och han måste bli kompis med cheferna.

Sedan jag gick med i politiken har de flesta partierna tappat mandat. Vid valet den nionde september har de mest invandringsfientliga partierna fått ökat mandat och de misslyckande stora partierna C och S tappat sex mandat som övriga tre små partier fått.

Foto & montage wOH

Kommunpartiet har fått mycket motstånd av alla partier och förvaltning pga. att vi kräver sanningen och har förklarat att vi inte kommer att göra oss beroende av de stora partierna och att vi kommer att fortsätta vårt krav på att flera chefer snarast ska bytas ut. Vi har fått vårt uppdrag av våra väljare, inte av någon förvaltning eller politiskt parti. Vi kommer att fortsätta med samma politik.

Allra värst skada fick vi av Kommunledningsgruppens anklagelser om att ha använt kommunens logga. Syftet med dessa anklagelser som publicerades en dag innan valet i tidningar, på kommunens hemsida och några verksamhetschefers facebook sidor som även har anklagat mig för att vara ”rasist och IS sympatisör”. Detta var enbart för att skada mig och Kommunpartiet och har kostat mitt parti minst två mandat som vi nu saknar och som kommunen inte längre vill veta om. Samtidigt förklarar nu flera chefer och politiker att de inget har med detta att göra, beslutet är taget av kommunledningsgruppen och de bär ansvaret.

Foto & montage WOH

Tjänstemannaväldet har lyckats med att skrämma pressen och politiken till tystnad och lydelse, men jag ger mig inte och låter mig inte skrämmas. För mig är saken inte över ännu. Det här har kostat mitt parti två mandat.

Ett exempel är alla våra motioner som vi hittills har skrivit, medborgarnas frågestund, barnkonventionen, giftfria skolor, installering av demokratiberedningen, interpellationen om pengarna till Rindi, motion om motioner i den  jag predikar till politik och förvaltning hur de ska göra för att lyckas bra och som redan har blivit en succé och många flera motioner och rekommendationer som alla partier och förvaltning sagt nej till och röstade emot både i Ks och KF, men som praktiseras fullt ut av förvaltningen.

Foto WOH

En motion som är klar, men Tjänstemannaväldet inte tillåter att beslutet följs är direkt -web sända kommunfullmäktigemöten. De är livrädda för att kommuninvånarna ska lyssna och höra sanningen.  Vi är oppositionen och vi håller oss till sanningen.

Nästa rapport vad ska de göra nu? Hur ska de lösa chefernas kaotiska situation efter att ha sagt nej till våra rensningsförslag?

Wahan Ohaness Harutun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.