Vi har ledningsbrist!

Börja fundera på möjligheten att avpolitisera bolaget!

”Det går inte att lösa Vansbro Teknik AB:s problem med kontinuerliga taxehöjningar eller genom att byta ut Vd:n för at klara sig själv. Byt ut styrelsen eller börja fundera på möjligheten att privatisera bolaget”.

Låt oss ta det hela från början efter att bolaget installerades började man direkt den första höjningen som blev 7 % +7 % + 11,5 % + 5 % tills den hamnade på den kontinuerliga 2 % och kommer senast nästa år att femdubblas för att täcka behovet av kostnaderna för renoveringen av pumpstationerna. Ge snickarna bättre verktyg för att bygga hus inte för att planera husbyggandet. Deras inblandning i projektet Bäckaskog kostade oss förseningar på över två år och 25 miljoner dyrare.

Titta hur dem gör!

KP accepterade den första vattentaxa höjningen på 7 % för att ha en solid början att bygga på och samtidigt förklarade vi att nästa taxehöjningen inte får ske innan personalstyrkan har reducerats till en acceptabel nivå. Under centerpartiets ledning misslyckades man med saneringen och likaså nu under den nya politiska ledningen.

Jag vill nu använda Pär Skagerlings förslag till beslut gällande styrelsen för Vansbrohem: Mina rekommendationer för att få en lösning för politikernas misslyckanden. Då Vansbroteknik AB ledning inte kunnat lösa problemen utan kontinuerliga taxehöjningar som inte är acceptabla längre anser jag att dess styrelse bör ta sitt ansvar och avgå. Vårt förslag åsyftar på en reducering av fem personal och två chefer till att börja med.

Jag kommer ihåg hur en politiker var så entusiastisk för att installera bolaget som styrdes i två år utan en verksamhetsplan. Den politikern ”sitter” med än idag. Allting skulle ju bli billigare sa de då.

Som vanligt skickar de Lars Olof Liss för att be om ursäkt för deras maktmissbruk och deras misslyckanden. Lars Olofs dilemma är att han har hamnat i fel parti och han kommer inte få svar på sin fråga av en politiker eller av någon chef heller. Du är välkommen till oss och behöver inte be om ursäkt varje gång dina kollegor tar fel beslut. Det här är mitt svar på dina frågor Lars Olof.

Då vi pratar om partier vill jag kommentera vad det är som pågår i vår fina kommun. Man väljer att gå med i större partier med förhoppningen att bli kommunalråd eller att få säkra arvodesplatser medvetna att de inte har den krävande kompetensen. Faktum är att det är vi små partierna som gör politiken och för närvarande är det kommunpartiet som blir mest diskuterat och kopierat inom politik och förvaltning (insiderinformation). Vi har sedan början av partiets installation den 5 maj 2005 hållit oss till vårt konstruktiva sätt och så kommer vi att fortsätta för kommunens bästa. Vi är och förblir originalet.

I min senaste rapport skrev jag att redan nu måste minst 50 % av våra skolor (Vansbro kommun) stoppa undervisningen pga. avsaknandet på behöriga lärare och kompetent politisk ledningen. Hoppas att konsulten/ skolchefen följer mina rekommendationer och hittar en lösning snarast möjligt och jag ska informera mig om kommunen kan kräva skadestånd vid konsultens misslyckande.

En av våra läsare ringde och ville veta mer om det. Jag kunde inte ta emot informationen av konsulten då jag hade problem med min dator. Någon eller några som vet vem jag är och troligen inte tycker KP:s politik och vad jag skriver om har förstört för mig och det tog tid och pengar för att skaffa nya program etc.

Det gäller våra skolor som måste läggas ner snarast då en undervisning utan behöriga lärare egentligen inte är tillåten och strider mot Barnkonventionen som jag själv har bearbetat för ett beslut tagande för några år sen. Vi ska inte förvara våra elever i skolan, de ska bilda framtiden för generationer.

Vi inom Kommunpartiet behöver några medlemmar till för att uppfylla våra väljares krav. Tveka inte och var inte rädd, vi är det bästa och ärliga partiet i kommunen. Ring mig och ta ansvar för att våra barn, elever och gamla får den hjälp de behöver och kan kräva.

Propagandisterna som håller på att skriva falskinformation om skolväsendet, andra offentliga verksamheter och anger sig vara behöriga lärare mm. ber jag att sluta med sina lögner på facebook och andra medier. Sluta!

Kommunpartiet det ärliga partiet för kommunens bästa

Wahan Ohaness Harutun Grundare och ordförande Kommunpartiet Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.