Wahan har rätt i vad han säger!

Dessa ord kommer av Vänsterpartiets Gunnel Gustafsson

Det här är Vänsterpartiets Gunnel Gustafssons svar på min interpellation som var riktad till KF-ledamöterna. Interpellationen fick egentligen inte besvaras och jag hade informerat Ks-ordföranden Stina Munters om det, men Centerpartiets ordförande och hennes vänner inom deras ledning ska alltid ha sista ordet. Att det de gör är maktmissbruk struntar de i. Alla är ju rädda för Centerns repressalier. Men den här gången hade Gunnel ”igen” beslutat att avslöja deras lögner och säga sanningen (Wahan har rätt i vad han säger). Gunnels tappra ord är inspelat på en video film.

Inom politiken behövs flera som Vänsterpartiets Gunnel Gustafsson och mig Wahan Harutun. Tack Gunnel!

Gunnels tal: Jag är förvånad över svaret eller över hanteringen. Vi är i en period vi ska hålla distans som vi tyvärr börjar släppa på, men det börjar bli högaktuellt igen. Vi hör varje dag att det kommer nya kluster som gör att vi måste passa oss igen. Det här finns i hela världen och det är inget vi kan komma ifrån, men vi måste göra ett bra arbete för det.

Men det förvånar mig att ordföranden inte har lyckats till att vi får det på distans för de som behöver (vice ordförande Ilar nickar). Från vårt parti är vi två som är de mest friska och med minst risk för smittan, men det finns kanske andra som inte har så många som kan komma när det gäller den här smittspridningen.

Det är många möten som hållits på distans i kommunen. Vi har haft Ks möten, Vansbro teknik har haft det, Dala Vatten har haft det. Stina har berättat hur många möten hon har haft på distans istället för att resa och tyckte de har varit bra. Vi har haft regeringens sammanträden. EU parlamentet, FN, WHO, men Vansbro klarar alltså inte att lyckas med att få ett KF-möte på distans.

Idag har vi en stor uppställning med filmning och det är underbart att det går att fixa, men inte ett distansmöte som är nu så vanligt. Det sker många sådana möten varannan dag. Dessutom har man haft 6 – 7 månaders tid på sig att fixa det här.

Det svar jag läste tidigare att det fordras konsulter. Jag vet inte om det behövdes konsulter på andra möten. Jag måste säga att det finns dåliga möten, men det har blivit bättre. Det senaste mötet jag var med senast var jätte bra.

Vi ska vara rädda om varandra. Alla sitter spridda i salen, men titta på presidiet de sitter i knäna på varandra, är riktigt gulligt! (vice ordföranden Ihlar nickar igen).

Det är ganska förskräckligt egentligen. Mitt under den här pågående diskussionen och pandemin sitter de i knä på varandra(på skärmen syns hur vice ordföranden nickar häftigt, men han tordes nog inte öppna munnen och säga ifrån).

Jag vet inte vad jag ska säga och dessutom har vi en ordförande som hör absolut till den äldre kategorin som ska hålla sig hemma, som jag själv borde. Vi har två som sitter på distans, men har dem inte på bild. Jag tycker svaret är tråkigt.

Jag tycker att Wahan har rätt i vad han säger. Jag tycker att det är mycket tråkigt svar och det måste fungera till nästa KF-möte.

Det måste fungera annars så kommer vi själva göra någonting åt det. Vi som sitter här.

Det finns misstroenden, det finns bordläggningar, det finns alla möjligheter. Så skärp er.

Nästa rapport om Weigels ”försvars (lögner) tal”.

Tack till Gunnel Gustafsson. Rapporten överfört av Wahan Ohaness Harutun

Grundare och ordförande Kommunpartiet, Vansbro kommun


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.