Wahans skarpa svar!

Måndag den 16 november 2019 var det dags igen för ett KF-möte och nya överraskningar om vem som var utsedd till att få utbrott mot mig den här gången. Det verkar som om dessa sjuka och mindervärdighetskomplex fyllda ”människor”, har bestämt sig för att satsa på propaganda istället för utveckling och effektivisering och i stället för att skicka hem några chefer och inkapabla arvodesjägare. Deras mål är att knäcka mig och mitt parti samtidigt är det strid mellan Weigel som gärna vill leda KF-gänget och Larsson som styr och leder Ks-gänget, resten håller käften och driver med strömmen som döda fiskar.

Break the chain

Attacken var planerad av Weigel och någon ”förvaltningschef” som är med och leder propaganda- gänget. Weigel som jag vid början av mötet påpekade hans felaktiga beslut, mäktar inte längre uppdraget och måste ge sig. Övriga politiker höll som vanligt käften av rädsla för repressalier som jag inte kan förstå.

De heta diskussionerna började med ärendena 14 och 15 gällande avfall och vatten taxorna. Att byta ut Weigel och ta in Skagerling var rätt och nödvändigt beslut. Vi har inte råd med ytterligare misslyckanden som vid VDUF fallet vilket var orsakat av Weigels inkompetens. Förbättringarna blev inte det jag förväntade mig, trots att skillnaderna mellan de två politikerna gällande intelligensen är så enorm.

Jag började med att prata om taxa höjningar. Då kom Weigels otrevliga inblandning som han inte har rätt till att göra. Medveten om att ingen annan kommer att säga ifrån och de repressalierna som jag i flera år och fortfarande är utsatt för av politiker och förvaltningschefer var jag tvungen att sätta stopp för det planerade påhoppet.

Weigel har inte rätt att stoppa mig eller någon annan i mitt framförande. Han överskrider sina befogenheter allt oftare och ingen törs bemöta hans maktmissbruk (med orden Wahan du vet hur han är). För rättvisans skull måste jag tacka Gunnel Gustafsson som ibland inte orkar hålla tyst och säger ifrån.

Efter så många år av diskriminering och repressalier, sa jag min mening på det skarpaste och hoppas att nu övriga politiker agerar och sätter stopp för maktmissbruket och repressalierna mot mig som de själva är delaktiga i. Jag kommer inte sitta tyst och låta tyska nazistiska metoder förstöra min hälsa och demokratin i vår fina kommun pga. att politiker och förvaltning inte kan få kontrollen på sig själva och på ekonomin. För i slutändan är det propagandan som har tagit över styret i kommunen istället för mogen ledning och sunt förnuft.

Nollor som Weigel och några ”fegisar” inom politiken har fixerat sig för att knäcka mig och mitt parti för att de själva inget har att komma med, och då anser de att även jag ska tiga och under ordna mig weigels diktat, det kommer aldrig att hända. Dessa nollor tror genom att de attackerar mig kan göra sig själva intressanta bland förvaltningscheferna, i sina partier och samtidigt skrämma de övriga politikerna och fotfolket inom förvaltningen till tystnad och det har de tyvärr lyckats bra med.

Då Weigel fick ordförandeposten krävde han att man ska börja sitt tals framförande med (ordförande), men jag förklarade i KF att jag inte accepterar honom som ordförande och kommer aldrig att göra det heller. Han är en elak nolla, avundsjuk varelse som styrs av mindervärdighetskomplex och är inte lämplig för den posten.

Som ”alla” KF-besökare vet börjar jag mitt tals framförande alltid med orden (Åhörare, ledamöter och övriga). Vid det mötet kopierade han även det framförandet och därmed förklarar han indirekt att han inte accepterar sig själv som ordförande heller. Är en sådan ”fifflare” verkligen värd att leda en Kommunfullmäktige?

Trots allt har jag än en gång visat dessa ”möchtegern/wannabe” att vi så inte kan fortsätta styra kommunen. Efter den rapporten kommer de som styr propagandan i kommunen, att sprida rykten om ”Jantelagen”, men faktum är att varken politikerna eller förvaltningscheferna hade tänkt längre än näsan räcker. Fin retorik och propagandamaterial som förvaltningen varken har pengar eller intressen att lyckas med (precis som misslyckandet med Demokratiberedningen som även den leds av Weigel). Man skriver följande i den Strategiska planen:

”Kommunstyrelsen ges i uppdrag att utarbeta en plan för arbetet med långsiktig inriktning för Vansbro kommun.”

En timme senare beslutade KF att höja Vattentaxan och vägrade att sänka Avfallstaxan trots att alla måste ha vetat att investeringarna i de två reningsverken kommer att tvinga på oss ytterligare ofrånkomliga taxa höjningar som vi inte kommer att kunna ignorera.

Härmed vill jag även tacka Lars Olof Liss som på sitt blygsamma sätt och försök att påverka en förändring i bolagets styrsystem som jag hållit på med sedan bolaget installerades. Därför drog jag tillbaka KP: s förslag och yrkade bifall till Liss förslag medveten om att förslaget kommer att avslås, men samtidigt är jag övertygad om att bolagets policy är fel och på lång sikt är effekten av mitt beslut klart positivt och kommer att leda till förändringar redan nästa år.

På lång sikt och tack vare uppläxningen ”kommunstyrelsens ledamöter ” av mig vid KF-mötet den 16 december 2019 har fått vad långsiktig inriktning är kommer vi att tvinga fram en ändring av taxapolicyn inte bara för Vansbro kommun, det har vi gjort tidigare och kommentarerna från de andra kommunerna då var ”varför kom inte vi själva på den idén?” Svaret blir att ni är duktiga, men ni är enbart politiker.

Wahan Ohaness Harutun, grundare och ordförande Kommunpartiet

Det tredje blocket för kommunens bästa


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.