Westhed fortsätter Del ett

 

De vet inte vad de gör

Vad försöker Westhed? Att skrämma de övriga?

Ordförande (uwe weigel förstås) föreslår att frågan inte får ställas eftersom den inte följer kommunfullmäktiges arbetsordning. Kommer ni ihåg när jag i en av mina artiklar skrev om att ”det enda vad demokratiberedningen har hittills åstadkommit är förändringar för att försämra och försvåra för oppositionen att föra fram sin  kritik i demokratisk ordning”? Nu ser ni att jag hade rätt.

Frågorna som jag hade ställt till kommunstyrelseordföranden som skulle besvaras vid kommunfullmäktiga mötet bifogades inte med i handlingarna så att KF ledamöterna kunde läsa det. Demokratiberedningen vågade inte namnge vem man utpekar för ” det finns förtroendevalda som inte följer dessa regler”, Men senare avslöjade PA Westhed att det är mig de menar. Den mest hederliga politiker med den högsta moral och etik. Jag känner enbart medlidande för dessa självaktningslösa varelser. Jesus Kristus sa, förlåten dem för de vet inte vad de göra.

Jag anser att den händelsen måste publiceras så att alla kan läsa och bli informerade om vad som pågår i vår fina kommun. Vilka metoder de är beredda att ta i demokratins namn för att bli av med sin motståndare som inte accepterar mörkläggning, maktmissbruk och svågerpolitik. De har ju försökt i mer en tio år att bli av med mig och mitt parti, men vi blev stakare efter varje val och den 14 september 2014 kommer vi att slå ett rekord i Vansbro kommuns historia.

I Demokratiberedningens protokoll från den 21 november 2013 som till 99,9 % justeras av M Hellberg eller B Wanke står det bland annat följandet. Vid dagens sammanträde deltar Kommunalrådet PA Westhed (C), som initierat diskussionen då han upplever att reglerna inte följs. Jag vet inte om han syftar på ”ärendet adium då han undanhöll viktig information för Kommunstyrelsen eller om han syftar på då Han själv, Weigel, Larsson och några till ljög för Kommunfullmäktige att mitt förslag var Larssons förslag. Jag hoppas att protokollet korrigerades efteråt.

Hur som helst I protokollet står det att man ska ”uppträda så att man stärker förtroendet för kommunal verksamhet och väcker respekt för dig själv och för din kommun”. Jag är inte beredd att ljuga och förakta mig själv och mina motståndare. W. Churchill sade: Prata aldrig negativt om ditt land när du är i utlandet, men sluta aldrig att kritisera orättvisa när du är hemma. Han visste vad han pratade om och även han anklagades av inkompetenta politiker för populism.

Demokratiberedningen som består av U Weigel, P Jobs, T Larsson, B Wanke, M Hellberg, A Gyllenvåg och En moderat som visade sig vid första mötet och aldrig mer och W Harutun (jag) som hoppade av tidigare i år fortsätter i sitt skrivande att det finns förtroendevalda som inte följer dessa regler. Regler som de förändrar efter behag.

Ett annat problem anser Demokratiberedningen är att pressen målar upp en osaklig och negativ bild av kommunen. Det saknas en saklig granskning av de uppgifter som publiceras. Av vem och hur länge ska pressen vänta för att få den information de behöver när ingen törs lämna ärliga svar eller inte har kompetensen att lämna ett korrekt svar? Jag har själv vid flera tillfällen väntat flera månader för att få svar. Även chefer är rädda att lämna korrekta och ärliga svar och flera av dem är inte ens kompetenta. Sluta prata strunt och städa bort myglet framför er egen dörr först.

Detta var del ett, i del två kommer jag att publicera frågorna jag ställde till KF. I den kommer ni att även kunna läsa mitt svar till kritiken mot pressen. De är rädda att svara på frågorna i KF för att inte bli avslöjade i tidningarna. Jag kanske ska skicka min rapport till tidningen Dagens Samhälle. Vi får se.

Wahan Ohaness Harutun

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.