Westheds utbrottsshow del ett

Den här artikeln består av två delar.

Jag hade lovat att svara på två frågor. Första frågan var om det socialdemokratiska partiet i Vansbro kommun behövs? Mitt svar var hårt och kompromisslöst, inte för att jag ville skada partiet på något sätt, men de måste vakna för att inte falla tillbaka i deras paralyserade tillstånd igen. Deras handlingssätt är ovärdigt de socialdemokratiska grundvärderingarna. Deras handlande gör dem onödiga som ett politiskt parti, men deras bortfall blir en katastrof för demokratin som de hittills vid varje tillfälle har missbrukat. Min rekommendation, sparka arvodesjägarna och delegera mer makt till ordföranden NE Edlund för att få den socialdemokratiska strukturen i partiet snarast möjligt tillbaka igen.

Bild och montage WOH

Bild och montage WOH

 

Andra frågan gällde Westheds utbrott mot mig pga. att hans chefer nu har börjat intensivt att avslöja varandra utan hans och ”Elisabeths” vetande. Vi har ju tidigare rapporterat om bråket inom förvaltningen och att han har förlorat kontrollen och rekommenderat honom att avgå med hedern i behåll så länge han har möjligheten.

Nedan följer det jag framförde vid KF mötet den 21 oktober 2013 om ärendet turistbyrå verksamheten.

Åhörare, ledamöter, press och övriga!

Jag förmodar att en del av er har läst det här tjänsteutlåtandet och andra frågade sina kollegor om hur man ska rösta. Vad jag ser i det här tjänsteutlåtandet är en bekräftelse av de ansvariga för sitt eget misslyckande, det de själva kallar för ”saknande av resurser av icke finansiell form” med andra ord saknaden av kompetens.
Man försökte att belasta andra för sina/sitt misslyckande.
Det är därför vi inom Kommunpartiet kräver effektivisering och vi kräver inte minst ”BUDGETDISCIPLIN”. Idag är det ingen förvaltning inom Vansbro kommun som håller tilldelad budget och det blir inte bättre av att C och S under löpande år lovar ut nya utgifter till olika ändamål (98 000 kr till ”föreningen” näringslivssamverkan) eller när tjänstemän ignorerar Kommunstyrelsens beslut och tar egna beslut. Detta är varken hållbart eller ansvarsfullt.

I tjänsteutlåtande pratar man om evenemang som, Vansbrosimningen, flygfesten, Ingemarspelen, trollbröllop, Mari memorial etc. och ger intrycket att man vet och kan allt. Sedan frågar man, Hur ska vi ”locka” våra besökare att stanna längre och ta del av det vi har att erbjuda?
”Hur kan vi locka etc.” (mycket oseriöst och avstötande uttryckt)?
Vi pratar här om människor inte råttor som ska lockas i en fälla.

I fyra år har vi betalat miljoner till ”föreningen” Näringslivssamverkan för att sköta turistverksamheten och nu efter fyra år kommer de och frågar oss
VAD SKA VI GÖRA, Inte nog med det, de rekommenderar oss att gå med i en annan förening som ger oss en halv röst i en styrelse och som kommer att sudda ut och förstöra det vi redan har.
HUR SKA VI GÖRA frågar de.
Mitt svar till dessa misslyckade chefer är definitivt. GÅ HEM.

Nu hoppas jag inte att Centerpartister kommer upp och skriker att Wahan säger gå hem. Vi centerpartister säger KOM HIT.

Wahan Ohaness Harutun


Kommentarer

Westheds utbrottsshow del ett — 1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.